Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Presidentsverkiezing niet eerder dan 10 juli

Presidentsverkiezing niet eerder dan 10 juli

03/07/2020 09:50 - Ivan Cairo

Presidentsverkiezing niet eerder dan 10 juli

Foto: dna.sr  

PARAMARIBO - De verkiezing van de president en vicepresident door De Nationale Assemblee (DNA) wordt op zijn vroegst op 10 juli gehouden. Dat zegt vicevoorzitter van het parlement Dew Sharman (VHP) tegen de Ware Tijd. Aanvankelijk werd gemikt op 7 juli, maar omdat de huishoudelijke vergadering om dit te bespreken is verschoven, is die datum niet meer haalbaar. Er dient rekening te worden gehouden met de in de wet genoemde termijnen van kandidaatstelling, zegt de ondervoorzitter.

De vergadering die in eerste instantie donderdag zou worden gehouden en naar vrijdag was verschoven, is nu voor maandag geprikt. Hiertoe werd besloten nadat enkele politieke toppers onder wie parlementsvoorzitter Ronnie Brunswijk (Abop) en NPS-assembleelid Gregory Rusland positief zijn getest op het nieuwe coronavirus. Zij waren maandag aanwezig bij de installatie van het nieuwe parlement.

Sharman zegt dat de vergaderzaal en andere ruimten van het college grondig worden gereinigd. Ook is besloten dat alle assembleeleden alsook een aantal DNA-personeelsleden zondag worden getest op het coronavirus. "Ik hoop niet dat zondag nog meer mensen positief blijken te zijn", aldus Sharman. Voor een correcte gang van zaken tijdens de vergadering zijn niet alleen de parlementariёrs nodig, maar ook medewerkers van de griffie, de audio-visuele afdeling en andere afdelingen.

Hij benadrukt dat de huishoudelijke vergadering onder zeer strenge coronamaatregelen zal worden gehouden. "De fouten van afgelopen maandag zullen we niet meer maken." Zo zullen er minder assembleeleden in de vergaderzaal zelf zitten. Wie geen plek heeft in de zaal zal een plaats krijgen in het deel van het parlement dat is gereserveerd voor de regering en deskundigen. Indien nodig zelfs op de publieke tribune of andere ruimten van het parlement, stelt de vicevoorzitter. "We gaan het op een correcte manier doen." Voorts is besloten dat de vergaderzaal vanaf 's morgens vroeg zal worden gekoeld, waarna omstreeks tien uur de airconditioning wordt uitgeschakeld en de ramen worden geopend, zodat frisse lucht naar binnen kan stromen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina