Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sport- en Jeugdzaken wordt opgesplitst

Sport- en Jeugdzaken wordt opgesplitst

02/07/2020 05:50 - Jason Pinas

Lalinie Gopal, minister van Sport- en Jeugdzaken in het kabinet-Bouterse/Adhin, trapt de bal tijdens de opleveringsceremonie van het kunstgrasveld te Mottonshoop.

Lalinie Gopal, minister van Sport- en Jeugdzaken in het kabinet-Bouterse/Adhin, trapt de bal tijdens de opleveringsceremonie van het kunstgrasveld te Mottonshoop. Foto: Sport- en Jeugdzaken  

PARAMARIBO - Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken houdt op te bestaan. De twee poten gaan als directoraat verder. Jeugdzaken wordt ondergebracht bij het ministerie van Arbeid en Werkgelegenheid dat is toegewezen aan de VHP en Sportzaken bij Regionale Ontwikkeling onder de vleugels van Abop. Dat bevestigt Chandrikapersad Santokhi desgevraagd tegenover de Ware Tijd.

Met dit besluit kan volgens de leider van de nieuwe coalitie beter beleid worden gemaakt voor zowel jeugdontwikkeling als sport. "Men moet niet zeggen dat het ministerie er niet is. De directoraten zijn er; daar wordt het werk verricht", aldus Santokhi.

De politicus stelt dat het de bedoeling is om meer aandacht te geven aan sporttalenten in het binnenland. Vandaar dat het directoraat van sport beter past bij Regionale Ontwikkeling. "Ga maar kijken in Marowijne. Het krioelt er van talent, maar wie doet er wat aan?" Het plan dat er nu al ligt om een professionele voetbalschool op te zetten zal volgens Santokhi versneld worden uitgevoerd.

De VHP-voorman benadrukt dat werkloosheid een groot probleem is. In overleg met de overige coalitiepartners is daarom voor de nieuwe constructie gekozen, zodat de werkloosheid structureel kan worden aangepakt. "Ik wil niet zeggen dat dit het perfecte is maar langzaam kijken we, want het gaat om een goede structurering te hebben van de ministeries."

Jeugdambassadeurs Dwight Prade, Chermain Pansa, Sivern Hammen en Georgette Grootfaam hebben hun misnoegen geuit over deze stap. Ook Faizal Abdoelgafoer, ex-minister van Sport- en Jeugdzaken, is er niet blij mee. Net als de jeugdvertegenwoordigers vindt hij dat Sport- en Jeugdzaken in het afgelopen decennium zijn nut heeft bewezen. De jeugdambassadeurs hebben andere jongeren opgeroepen ook te protesteren tegen het besluit.-.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina