Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ruzie tussen vuilophalers en controleurs bijgelegd

Ruzie tussen vuilophalers en controleurs bijgelegd

02/07/2020 00:00 - Jason Pinas

Uit protest hebben controleurs dinsdagavond de ingang van de vuilstort te Ornamibo dichtgehouden voor alle kraakperswagens.

Uit protest hebben controleurs dinsdagavond de ingang van de vuilstort te Ornamibo dichtgehouden voor alle kraakperswagens. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - Het dispuut tussen beladers van aannemer Jagdiespersad Biseswar en controleurs van de afdeling Vuilophaal en Verwerkingsdienst van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie is bijgelegd. Dit gebeurde na bemiddeling van minister Vijay Chotkan, zegt de opgeluchte aannemer woensdag tegen de Ware Tijd.

Biseswar kreeg het dinsdagmiddag aan de stok met leidinggevenden van de afdeling toen één van zijn chauffeurs werd tegengehouden zijn werk te doen te Kasabaholo. Er was tegen hem opgetreden omdat de belader veel eerder dan het contract voorschrijft het vuil ophaalde.

Viren Sewgobind, chef van de afdeling Personeelszaken die bezig was met een steekproef na meerdere klachten, sommeerde de chauffeur "onmiddelijk te stoppen" en pas om vijf uur 's middags weer te beginnen. De aannemer werd hierover boos. "Hij ging voor de kraakperswagen staan terwijl de mannen moeten werken. Dat kan je niet doen. Ik was kwaad en ik heb een paar krachttermen gebruikt maar het is niet zo erg als hij doet overkomen", vertelt Biseswar aan de Ware Tijd.

De controleurs hebben later geëist dat Biseswar excuses moest aanbieden aan de ambtenaar die hij had gebrutaliseerd. Shaskenie Thakoerdien, chef van de afdeling Vuilverwerking, die telefonisch contact maakte met de aannemer om de zaak te sussen werd ook ruw aangesproken." De aannemer heeft toegegeven Thakoerdien onjuist te hebben behandeld en heeft haar intussen zijn verontschuldigingen aangeboden, maar peinst er niet over dat ook tegenover Sewgobind te doen.

Biseswar: "De fout ligt bij hun. Door de totale lockdown mochten we al om één uur 's middags beginnen met het werk. De tijden zijn nu weer veranderd maar ze hebben mij niet op de hoogte gesteld dus ik wist van niets." Intussen heeft hij weer toestemming om zijn werkzaamheden uit te voeren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina