Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Harriët Ramdien keert na tien jaar terug in DNA

Harriët Ramdien keert na tien jaar terug in DNA

02/07/2020 17:04 - Naomi Hoever

Harriët Ramdien keert na tien jaar terug in DNA

Harriët Ramdien, lijsttrekker van de VHP in Nickerie, denkt dat ze deze termijn een betere beurt kan maken in het parlement. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Na tien jaar afwezigheid in het hoogste college van staat, keert Harriët Ramdien terug in De Nationale Assemblee. Voor DNP 2000, een afsplitsing van de NDP, was ze van 2005 tot 2010 in het parlement. Tijdens de verkiezingen van 2010 werd ze op de lijst van de NDP niet herkozen. Ze keerde vervolgens terug bij de VHP, haalde tijdens de verkiezingen van 2015 de meeste stemmen in Nickerie maar greep naast een zetel in DNA. Tijdens de verkiezingen van 2020 was ze lijsttrekker en werd ze wel gekozen.

Ramdien zegt dat zij met de splitsing binnen de NDP niets te maken heeft gehad. Noch minder heeft ze bemoeienis gehad met de structuren van de NDP. "Ik ben nooit NDP'er geweest. Via DNP werd ik voorgedragen als kandidaat-parlementarier in Nickerie." Ze is ook anderhalf jaar districtscommissaris van Coronie geweest.

Ramdien: "Je zal geen verschil aan mij merken in mijn optreden, anders dan dat ik het beter zal doen dan tien jaar geleden. Mijn ervaring heb ik opgedaan in het veld, de politiek en het beleid van het land." De politica praat over papieren- en praktijkervaring. Zij zegt in de praktijk heel goed te zijn gegroeid. "Daarom weet ik dat ik niet hetzelfde zal zijn maar ik zal het beter doen."

Dat ze de overstap naar de VHP heeft gemaakt komt door het beleid van de NDP. "Ik kon daar niet tegen omdat ik geen NDP'er was. Het beleid dat gevoerd werd druiste in tegen mijn gevoelens. Een hoge koers, onbetaalbare prijzen, economisch zijn we bankroet en maatschappelijk is de moraal zoek. Kortom: het land is vreselijk achteruit gegaan op elk gebied. Alle internationale organisaties zeggen het." Door dit alles wilde ze geen deel zijn van een beleid dat Suriname naar de afgrond brengt. "Ik ga me nooit met negatieve zaken en corruptie bezighouden. Ik ga niet blijven hangen bij een partij als ik merk dat zaken verkeerd gaan."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina