Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rumas normaliseert werkzaamheden

Rumas normaliseert werkzaamheden

01/07/2020 23:02 - Aidy Pinas-Agodeba

Rumas normaliseert werkzaamheden

Foto: Stichting Rumas  

PARAMARIBO - Door de coronacrisis kon stichting Rumas de afgelopen drie maanden haar werkzaamheden niet optimaal doen. Omdat de jongeren en ouders met wie ze ook werkt behoren tot een kwetsbare groep, heeft de dienstverlening in afgeslankte vorm plaatsgevonden.

Directeur Emmy Hart zegt tegen de Ware Tijd dat vooral de begeleiders van de gezinscoachingunit zoveel mogelijk klaarstonden om te helpen. "Je kan niet stoppen met counseling. Als iemand in nood is kan je niet zeggen dat je niet helpt omdat er Covid-19 is." Er zijn veel strubbelingen binnen gezinnen: tussen partners enerzijds en ouders en kinderen anderzijds. De afgelopen maanden meldden zich gemiddeld vijf personen per dag bij het begeleidingscentrum.

Hart is zich ervan bewust hoe belangrijk het centrum is. Het doet haar goed als kinderen en nu ook volwassen hulp kunnen krijgen en dat hun situatie hierdoor wordt verbeterd. Voor een goede samenleving zijn er gezonde gezinnen nodig. De begeleiding van jongeren wordt weer volledig opgepakt.

Net vóór de coronamaatregelen ingingen, had Rumas een project met deze groep over drop-outs afgerond. Een ander project is het opknappen van de huizen van vijf gezinnen. De uitvoering was al gestart, maar door Covid-19 was het werk gestagneerd. "We hebben al een deel van het geld en bekijken hoe wij de rest bij elkaar kunnen krijgen. Er is intussen een plan om dit project een vervolg te geven."

Hart voelt zich nog meer gesterkt om door te gaan met het werk van Rumas, nu de coalitiepartijen bereidheid hebben getoond mee te werken aan een structurele aanpak voor de organisatie, om projecten vlotter uit te voeren. Ze waardeert de erkenning van de aankomende machthebbers voor haar stichting.

De organisatie heeft in voorbereiding een trainingsproject voor scholen om leerlingen met ongewenst gedrag, het managementteam en ouders te trainen. "Het is niet gemakkelijk om met dit type kinderen te werken. Sommige mensen weten niet goed hiermee om te gaan en hierdoor vallen jongeren uit als vroege schoolverlaters. Je moet weten hoe je ze moet aan pakken en wanneer", onderstreept ze.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina