Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politieke toppers besmet met coronavirus

Politieke toppers besmet met coronavirus

01/07/2020 11:15 - Van onze redactie

Politieke toppers besmet met coronavirus

 

PARAMARIBO - Enkele politieke toppers blijken positief getest te zijn op het coronavirus. PL-leider Paul Somohardjo en NPS-ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo blijken besmet te zijn met het COVID-19-virus. Het wordt niet uitgesloten dat onder politici meerdere positieve gevallen zullen bijkomen. Vanuit het COVID-19 Managementteam wordt vernomen dat zij in quarantaine moeten.

De Ware Tijd verneemt dat bij een aantal politici van de nieuwe coalitie die de afgelopen dagen nauw contact met de twee genoemde collega's hadden coronatests zijn afgenomen. Zij horen later op de dag de uitslag. In afwachting daarvan hebben zij zich afgezonderd. Een aantal andere politici heeft uit voorzorg ook besloten in quarantaine te gaan. Hoe en waar Somohardjo en Pawiroredjo besmet zijn geraakt is niet duidelijk.

De medici van het COVID-19 Managementteam zijn inmiddels begonnen met contact tracing om na te gaan met wie zij allemaal in contact zijn geweest de afgelopen dagen. Vooralsnog is niet duidelijk of ook mensen van andere politieke partijen zoals de NDP met wie contact is geweest ook zijn getest. "Het proces wordt door BOG en het Covid-19 team geleid. Dus wij volgen hun instructies", zegt NDP-woordvoerder Melvin Bouva.

De Covid-stand in Suriname was tot woensdagmorgen nog 517 besmettingsgevallen, inclusief 277 active cases. De barometer is op dinsdag twee keer bijgesteld: de eerste keer kwamen er veertien positieve tests bij en enkele uren daarna nog twee. In totaal zijn er 227 personen genezen. Op de Intensive Care Unit liggen zeven personen met het nieuwe coronavirus.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina