Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Online daminterland Suriname versus Nederland

Online daminterland Suriname versus Nederland

01/07/2020 19:19 - Guillano Bruce

Aangezien het fysieke dammen er voorlopig niet in zit, grijpt Arwien Bhagwandas (l) elke mogelijkheid aan om online in actie te komen.

Aangezien het fysieke dammen er voorlopig niet in zit, grijpt Arwien Bhagwandas (l) elke mogelijkheid aan om online in actie te komen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Onlinedammen is de afgelopen dagen in een stroomversnelling beland. Drie weken geleden organiseerde Arwien Bhagwandas nog de eerste wedstrijd voor lokale spelers, waarna Suriname zich heeft aangemeld voor de Cup of Nations van Werelddambond FMJD. Het toernooi is nu nog gaande. Onlangs is er nog een virtueel toernooi bijgekomen. Surinaamse dammers nemen het daarbij op tegen Constant Charlois uit Rotterdam (CCR).

"Ik heb al een poos contact met die club omdat ik in de toekomst mogelijk voor ze ga spelen. De laatste tijd hebben we het veel over onlinedammen gehad en daaruit kwam het idee om een toernooi tussen Suriname en CCR te organiseren", legt Bhagwandas de totstandkoming van de krachtmeting uit.

De meervoudige kampioen juicht het toe dat er meer onlinetoernooien komen. "Het houdt de dammers scherp. Steeds meer raken erin geïnteresseerd", merkt hij op. Online sportevenementen worden de laatste maanden veel georganiseerd doordat sporters door de coronacrisis niet bij elkaar kunnen komen.

Bhagwandas vindt dat ook nadat de pandemie voorbij is het onlinedammen in Suriname door moet blijven gaan. "We kunnen bijvoorbeeld in de periode waar we niet bij elkaar komen om te spelen onlinetoernooien organiseren om elkaar scherp te houden."

De interland tussen Suriname en Nederland vindt op 5 en 12 juli plaats. Van Nederlandse zijde zijn er toppers van de partij, onder wie de drievoudig Russische kampioen en voormalig jeugdwereldkampioen Internationaal Grootmeester, Alexander Getmanski. Het Surinaamse team bestaat uit dezelfde dammers die nu aan de Cup of Nations deelnemen: Arwien Bhagwandas en zijn broer Santosh, de broers Arief en Niaaz Salarbaks, Jerry Sadiek, Rohit Sewdajal, Sharvan Debipersad en Quincy Ngawikromo.

De twee landen bekampen elkaar in twee etappes. De partijen worden gestreamd en zullen te volgen zijn op het YouTubekanaal van de Nederlandse dammer Wouter Sipma. Alle partijen vinden plaats op het gratis onlineplatform lidraughts.org.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina