Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Controleurs Ornamibo protesteren tegen agressieve aannemer

Controleurs Ornamibo protesteren tegen agressieve aannemer

01/07/2020 08:02 - Jason Pinas

Controleurs Ornamibo protesteren tegen agressieve aannemer

Vuilstortplaats Ornamibo. Foto: NII  

WANICA - Beladers en hun werkgevers waren dinsdag niet te spreken over de sanctie die leidinggevenden van de afdeling Vuilophaal en Verwerkingsdienst van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie plotseling hebben toegepast. Na een ruzie tussen Viren Sewgobind, chef Personeelszaken en aannemer Biseswar hebben de controleurs van het ministerie besloten de toegang naar vuilstortplaats Ornamibo onmiddellijk af te sluiten.

Het dispuut kwam nadat vuilophalers in dienst van deze ondernemer werden gewezen op het vroege tijdstip waarop ze in de verschillende wijken langskomen om het werk te doen. Volgens het contract moet de vuilophaal vanaf zes uur 's avonds beginnen. Echter, volgens Sewgobind gaan sommige aannemers en beladers voorbij aan de afspraken en beginnen om twee uur 's middags waardoor een deel van het vuil achter blijft.

Dat was dinsdag het geval op Kasabaholo waar een belader van Biseswar is betrapt. "We hebben de afgelopen dagen veel klachten gehad dus we besloten steekproeven te doen en we hebben deze man betrapt", vertelt Claudia Maatsen, hoofd afdeling Vuilophaal, aan de Ware Tijd.

Samen met Shaskeni Thakoerdin, chef Vuilverwerking, keurt ze de handeling van Biseswar af. "Hij heeft mij ook vies en vuil uitgescholden en dat vind ik niet correct. Ik belde hem gewoon om rustig over het incident te praten", vertelt Thakoerdin. Hoewel de beladers en aannemers flink hebben geprotesteerd tegen de onaangekondigde maatregel bleven de controleurs bij hun standpunt; ze verwachten een keurige verontschuldiging van Biseswar. Echter, die is uitgebleven.

Na enkele uren is besloten de overige beladers toe te laten tot de vuilstortplaats. Zij die in dienst zijn van Biseswar mochten niet naar binnen. De aannemer wordt binnenkort aangeschreven over zijn gedrag. Intrekking van zijn vergunning is niet uitgesloten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen