Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen 'rijbewijsversoepeling' meer

Geen 'rijbewijsversoepeling' meer per 1 augustus

30/06/2020 22:33 - Van onze redactie

Geen 'rijbewijsversoepeling' meer per 1 augustus

 

PARAMARIBO - De versoepeling die het Korps Politie Suriname (KPS) had toegepast vanwege de Covid-19-crisis, wordt per 1 augustus teruggedraaid. Sinds het nieuwe coronavirus is het land was vastgesteld, was besloten om bestuurders van rij- en voertuigen wiens rij- of keuringsbewijs vanaf maart 2020 was vervallen, niet te bekeuren.

Echter, dinsdag meldt de voorlichtingsafdeling van het KPS dat na "ampele overweging" is besloten om bestuurders van rij- en voertuigen wiens rij- of keuringsbewijs vanaf maart is vervallen in de gelegenheid te stellen om het te vernieuwen. "Vanaf zaterdag 1 augustus zal deze groep bestuurders wel door de politie worden bekeurd als bij controle blijkt dat zij hun rijbewijs niet voor verlenging hebben aangeboden. Per dezelfde datum zal voor deze groep gelden dat zij moeten beschikken over een geldig keuringsbewijs."

Benadrukt wordt dat bestuurders wiens rij- of keuringsbewijzen al vervallen waren vóór maart 2020 zullen bij politiecontrole wel bekeurd worden voor het rijden met een ongeldig rij- of keuringsbewijs. Hetzelfde geldt voor chauffeurs die geen geldige verzekeringsbewijs kunnen overleggen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina