Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DNA-kandidaatvoorzitter NDP niet uitgesloten

NDP sluit voordracht kandidaatvoorzitter parlement niet uit

29/06/2020 01:00 - Ivan Cairo

NDP-lid Melvin Bouva zegt geen ambities te hebben voor het voorzitterschap van De Nationale Assemblee.

NDP-lid Melvin Bouva zegt geen ambities te hebben voor het voorzitterschap van De Nationale Assemblee. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Wanneer later op de dag in De Nationale Nationale Assemblee (DNA) de verkiezing van een nieuwe voorzitter en vicevoorzitter wordt gehouden is het niet uitgesloten dat de NDP kandidaten voor deze posities voordraagt. Zondagavond heeft het NDP-bestuur vergaderd en is deze issue ook besproken. Na de toelating van de gekozenen en installatie van het nieuwe parlement zullen Abop en VHP kandidaten voordragen voor respectivelijk het voorzitter- en vicevoorzitterschap van het college.

Desgevraagd zegt NDP-woordvoerder Melvin Bouva aan de Ware Tijd dat later op de dag bekend wordt wat de NDP-fractie zal doen. "Ja, we hebben ook erover gesproken. Het is dus niet uitgesloten dat de NDP met kandidaten komt, maar om strategische overwegingen kan ik daar nu niets over zeggen", aldus Bouva. De politicus die in het vorige parlement vicevoorzitter was, zegt zelf geen belangstelling te hebben voor de functie van DNA-voorzitter.

"Ik heb andere ambities", zegt hij. Indien toch het besluit van de NDP wordt om toch een kandidaat-voorzitter en kandidaat-ondervoorzitter te presenteren en hij zou worden gevraagd, zal Bouva dit wel in overweging nemen. De partijtop heeft zondagavond besloten dat André Misiekaba weer wordt aangesteld al fractieleider in het parlement. Rabin Parmessar wordt zijn eerste vervanger en Bouva de twee vervanger.

De politicus zegt dat hij naast voornoemde functie gewoon zijn andere taken in en namens De Nationale Assemblee in de Inter-Parlementaire Unie (IPU) zal blijven uitvoeren. Hij is gekozen voorzitter van het Forum van Jonge Parlementariërs van de IPU en uit hoofde daarvan bestuurslid van deze ingternationale organisatie van volksvertegenwoordigers. Bouva is gekozen voor een periode van drie jaar. Zijn zittingstermijn loopt in 2021 af.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina