Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Honden inzetten bij bestrijding criminaliteit

Hondenbrigade goed middel bij bestrijding criminaliteit

29/06/2020 18:01 - Aidy Pinas-Agodeba

Een herdershond valt een 'crimineel' aan tijdens een demonstratie van K9-Police Dogs Training Center Suriname.

Een herdershond valt een 'crimineel' aan tijdens een demonstratie van K9-Police Dogs Training Center Suriname. Foto: K9-Police Dogs Training Center Suriname  

PARAMARIBO - Hendrik Gowrising, oprichter van Stichting K9-Police Dogs Training Center Suriname, wil opnieuw een poging wagen om het ministerie van Justitie en Politie de noodzaak te laten inzien van een hondenbrigade. Hij zegt tegen de Ware Tijd dat hij eerder gesproken heeft met de leiding van het Korps Politie Suriname en minister Stuart Getrouw en hen ook een demonstratie met de honden heeft gegeven. Hoewel ze onder de indruk waren, is er geen vervolg geven aan de inspanningen. Hij had de moed eigenlijk opgeven, maar wil met de nieuwe regering nog een poging wagen.

Hij zegt dat een getrainde hond kan worden ingezet bij het indammen van criminaliteit, omdat honden bijvoorbeeld vuurwapens en drugs kunnen opsporen. "We hebben zo een mooie stuk gereedschap om de sameleving veilig te houden. Je zou bij de grenzen honden goed kunnen gebruiken." De trainer merkt op dat veel landen deze dieren inzetten en denkt dat ook in Suriname het besef er is van wat met honden mogelijk is.

In de afgelopen maanden heeft hij trainingen verzorgd aan hondenliefhebbers, waarbij ze vaardigheden hebben aangeleerd, waaronder hoe om te gaan met een hond en dat de viervoeter meer is dan een bewaker of gezelschapsdier. Wat velen niet weten is dat honden in hun gedrag geresocialeerd moeten worden. "Een hond vraagt goede huisvesting, training en leiderschap." De Ware Tijd heeft niemand van de overheid kunnen bereiken voor een reactie op wat Gowrising zegt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina