Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Gedupeerden gezondheidszorg' hopen op beter

'Gedupeerden gezondheidszorg' hopen op beter

29/06/2020 10:01 - Aidy Pinas-Agodeba

'Gedupeerden gezondheidszorg' hopen op beter

 

PARAMARIBO - De beweging 'Gedupeerden gezondheidszorg' hoopt dat de nieuwe regering zaken over de gezondheidszorg beter gaat regelen en een open oor zal hebben voor het volk, zegt Judith Tilborg, coördinator van de beweging tegen de Ware Tijd. “We hebben in het verleden brieven geschreven, maar nooit antwoord gehad en we zijn ook niet uitgenodigd.” Ze hoopt dat haar beweging ook wordt uitgenodigd voor een gesprek met de beoogde coalitie. De organisatie zal in elk geval de nieuwe regering kritisch volgen.

De afgelopen weken waren de activiteiten van de beweging, waaronder de bijeenkomsten op de maandag, wegens onder meer de coronacrisis opgeschort. Tijdens deze bijeenkomsten mogen personen die gedupeerd zijn door de zorgsector hun verhaal doen. Behalve dat de klacht wordt aangehoord, wordt er ook gekeken naar een oplossing of wegen die bewandeld kunnen worden. "Als het tijdens het bewind van de nieuwe regering goed gaat, zal men misschien geen behoefte meer hebben om bij ons te komen met klachten, maar wij gaan door zolang de ondersteuning nodig is."

Tilborg weet dat 'Gedupeerden in de gezondheidzorg' door veel mensen wordt ondersteund, maar uit vrees voor onder meer rancune durven mensen er niet voor uit te komen. Ze vindt het jammer dat er nooit vanuit de regering-Bouterse/Adhin serieus is gereageerd naar de beweging toe. Ook pogingen van de Ware Tijd om iemand van Volksgezondheid te spreken te krijgen liepen op niets uit.

Tilborg stelt dat de beweging open staat voor andere organisaties die willen praten over de noden van het volk op het gebied van gezondheidzorg. "We kunnen eventueel samen een netwerk opzetten en kijken hoe we elkaar kunnen helpen. We weten dat we in een turbulente periode zitten en beseffen ook hoe moeilijk het is om aan medicijnen en hulpmiddelen te komen, zoals een prothese."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina