Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dew Sharman kandidaat-ondervoorzitter DNA

Dew Sharman kandidaat-ondervoorzitter DNA

29/06/2020 00:31 - Van onze redactie

Dew Sharman wordt door de nieuwe coalitie voorgedragen als vicevoorzitter van het parlement.

Dew Sharman wordt door de nieuwe coalitie voorgedragen als vicevoorzitter van het parlement. Foto: Audry Wajwakana  

PARAMARIBO - Dew Sharman van de VHP wordt maandag door de gezamenlijke coalitie (VHP-Abop-NPS-PL) voorgedragen voor de functie van ondervoorzitter van De Nationale Assemblee. Zijn partij kijkt uit naar zijn unanieme verkiezing. Het besluit is zondag genomen tijdens een vergadering van het dagelijks bestuur van de VHP.

Krishna Mathoera, die was getipt voor de functie van vicevoorzitter van het parlement, heeft volgens het persbericht van de VHP aangegeven geen belangstelling te hebben voor de functie. Een ander besluit dat zondag werd genomen was dat Asiskumar Gajadien fractieleider van de coalitie wordt. VHP maakt duidelijk dat dat besluit is genomen na "uitvoerig en goed overleg" met Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk.

"De VHP is ervan overtuigd dat met deze invulling en de voordrachten de partij op een constructieve, maar kritische wijze, voort zal gaan een positieve bijdrage te leveren aan het parlementaire werk", aldus de partij, die met twintig zetels als grootste uit de bus kwam tijdens de verkiezingen van 25 mei.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina