Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Antonio do Brinco wordt geïsoleerd'

'Antonio do Brinco wordt geïsoleerd'

29/06/2020 00:00 - Jason Pinas

Daniëlle Veira zegt dat er voorbereidingen worden getroffen om het goudzoekersdorp Antonio do Branco af te sluiten.

Daniëlle Veira zegt dat er voorbereidingen worden getroffen om het goudzoekersdorp Antonio do Branco af te sluiten. Foto: covid-19.sr  

PARAMARIBO - Medische deskundigen hebben het Covid-19-managementteam geadviseerd om het goudzoekersdorp Antonio do Brinco af te sluiten. Coördinator Daniëlle Veira bevestigt dat er nu voorbereidingen worden getroffen om het gebied te isoleren. "De medici zijn samen met leden van de operatie 'Dringi dresi wakti siki' bezig. Aan de luchtvaartbedrijven is reeds doorgegeven om geen passagiers vanuit dat gebied richting Paramaribo te vervoeren", houdt ze de Ware Tijd voor.

In het goudzoekersdorp in het ressort Tapanahony zijn in het weekend een aantal mensen positief getest op het nieuwe coronavirus. Tot zondag waren 36 personen uit Antonio do Brinco geïnfecteerd. Volgens Veira gaat het om overwegend Brazilianen. Het is vooralsnog niet bekend wie de bron is. Het is ook nog niet zeker of er Surinamers in de groep van Antonio do Brinco zitten.

Het is de bedoeling om alle werkzaamheden in het goudzoekersdorp tijdelijk stop te zetten, zodat de situatie beter in kaart kan worden gebracht. Het hele dorp wordt mogelijk in quarantaine geplaatst. De omliggende gebieden is geadviseerd om bewoners van overige plaatsen en illegalen niet zomaar toe te laten. Er wordt ook een dringend beroep gedaan op de plaatselijke gemeenschap om zich te blijven houden aan de Covid-19-maatregelen die door de overheid zijn vastgesteld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina