Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Overeem verrast dat Bigi Boy-rematch uitblijft

Overeem verrast dat UFC geen rematch met 'Bigi Boy' regelt

28/06/2020 18:06 - Van onze redactie

De ringarts ontfermt zich over Alistair Overeem (r) wiens lip ernstig scheurde na een mokerslag van Jairzinho Rozenstruik.

De ringarts ontfermt zich over Alistair Overeem (r) wiens lip ernstig scheurde na een mokerslag van Jairzinho Rozenstruik. Foto: essentiallysports.com  

PARAMARIBO - Over pakweg anderhalve maand stapt Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik opnieuw in de achthoek. De Surinaamse MMA-vechter staat op 15 augustus tijdens UFC 252 tegenover Junior Dos Santos.

Alistair Overeem had gehoopt om in de plaats van de Braziliaan te staan. De Nederlander rekent nog altijd op een rematch met 'Bigi Boy' nadat hij in december in Washington in de slotseconden van hun gevecht door de Surinaamse vechter werd gevloerd. Nadat Overeem in mei van de Amerikaan Walt Harris won vroeg hij om een herhaling met Rozenstruik. Die gaf enkele weken later aan geen zin te hebben in een rematch.

Maar Overeem geeft de hoop niet op. Sterker nog, hij is verrast dat de UFC er niet voor heeft gezorgd dat op 15 augustus juist hij de tegenstander is van Rozenstruik. "Ik wil graag weer tegen hem vechten", herhaalt Overeem zijn wens. "De UFC is degene die de gevechten regelt, maar ik ben verbaasd dat een rematch er nu niet komt. Het is sowieso een gevecht waar ik naar uitkijk."

Overeem liet opnieuw weten niet tevreden te zijn met de wijze waarop het gevecht met Rozenstruik in december werd beëindigd. De Nederlander stond tot en met de laatste ronde op punten voor, maar een ferme rechtse hoek van Rozenstruik in de slotseconden werd hem fataal. Deze veroorzaakte een scheur in de bovenlip van Overeem. Filmpjes en foto's daarvan gingen de wereld over.

Overeem is het nog steeds niet mee eens hoe het gevecht is beëindigd. Hij aast daarom op een rematch om revanche te halen. "Als het niet gebeurt, is het ook okay, maar hopelijk komt het er wel." Rozenstruik liet vorige maand weten dat hij geen zin heeft in een rematch. De Surinamer, die in mei zijn eerste nederlaag leed in de UFC tegen de Kameroener Francis Ngannou, wenst het liefst tegen iemand uit de top vijf uit te komen. "We kijken vooruit en niet achteruit", aldus Rozenstruik. 'Bigi Boy' bezet momenteel de zesde plaats op de ranglijst in de zwaargewichtdivisie. Overeem staat net daar achter op de zevende plek.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina