Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NPS belooft 'excellence' in nieuwe regering

NPS belooft 'excellence' in nieuwe regering

28/06/2020 16:46 - Van onze redactie

NPS belooft 'excellence' in nieuwe regering

 

PARAMARIBO - Ongeacht in welke positie de NPS meedoet in de regering zal zij haar excellence tonen bij de wederopbouw van dit land. Deze uitspraak deed NPS voorzitter Gregory Rusland tijdens de structurenvergadering van de partij. Daarbij zijn de leden geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot onder andere het beheren van de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en dat van Ruimtelijke ordening en Milieu.

Beide ministeries hebben volgens Rusland belangrijke verantwoordelijkheden. In een persbericht wordt aangegeven dat zoals de partij aan het volk beloofd heeft een bijdrage te zullen leveren aan de ontwikkeling van het land, ze dit ook zal doen, onder alle omstandigheden. Het opzetten van een aparte ministerie van Olie en Gas gaat niet door en is door de leiders van de VHP, Abop, NPS en PL zaterdag besloten dat een ander departeent gecreëerd zal worden om de de NPS te accomoderen. Dat wordt dus het ministerie van Ruimtelijke ordening en Milieu.

We hadden graag onderhandelingen gehad op basis van wederzijdse visies, maar wij zullen aantonen dat wij het werk zoals door ons is aanvaard, aankunnen", aldus NPS-voorzitter Rusland. De focus op de twee ministeries slechts is volgens de hem verkeerd. Het gaat om het leveren van een brede en kwalitatieve bijdrage aan de ontwikkeling van het land. Daarbij is vasthoudendheid aan gemaakte afspraken een belangrijke voorwaarde om het politieke imago van Suriname nationaal en internationaal op te vijzelen.

De NPS wil niet riskeren dat het slechte beleid van de afgelopen tien jaren wordt gecontinueerd. Om die reden zegt Rusland, dat de volkswil zal worden gerespecteerd en dat de partij zal moeten meewerken, dat zo snel mogelijk het bestuur van het land verandert. Daaraan zal de NPS, volgens de partijleider "een van oudsher belangrijke bijdrage leveren". Indien er onbetrouwbare personen of partijen zijn, zal het volk zich daarover uitspreken, meent de politicus. Hij deed een dringende oproep op partijgenoten om aan de slag te gaan. "Wij gaan er iets van maken. Over een paar jaar zal een ieder praten over het nieuwe ministerie."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina