Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • INGEZONDEN: Online studeren

INGEZONDEN:VMSS blij met reacties OWC en Adekus inzake online studeren

28/06/2020 15:00

INGEZONDEN:VMSS blij met reacties OWC en Adekus inzake online studeren

 

Kort na de oproep van de studentenvereniging VMSS om de mogelijkheid van online afstuderen te bekijken (Suriname Herald, 9 juni 2020), heeft de examencommissie Faculteit der Maatschappijwetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname op 17 juni 2020 op haar Facebookpage bekendgemaakt dat colleges voor de vakken van het even semester zoveel mogelijk online zullen plaatsvinden.

Vervolgens heeft de voorzitter van het universiteitsbestuur tegenover De Ware Tijd (19 juni 2020) verklaard dat online afstuderen een uitdaging is voor de Adekus en dat zij in samenspraak met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) zullen nagaan op welke manier het mogelijk is om studenten online te laten afstuderen.

De VMSS heeft vrijdag 26 juni 2020 kennis genomen van de bekendmaking van OWC (Starnieuws, 26 juni 2020) waarbij de lagere leerjaren van de basis-, voj- en vos-scholen reeds instucties hebben gehad van het ministerie hoe het schooljaar af te wikkelen. Daarbij zullen bij de vos-scholen ook online toetsvormen worden afgenomen.

De VMSS is bijzonder ingenomen met de voorgaande reacties, omdat die kunnen bijdragen aan een goede afronding van dit schooljaar. De VMSS roept alle leerlingen en studenten op om conform de intructies van de leerkrachten/docenten, welke uitgevaardigd zijn door OWC en Adek deel te nemen aan de onlinelessen, zodat ondanks Covid-19 dit schooljaar alsnog een succes kan zijn.

VMSS-voorzitter

P. van Dun

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina