Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rusland maant NPS-achterban tot kalmte

Rusland maant NPS-achterban tot kalmte

27/06/2020 00:00 - Ivan Cairo

De vier leiders van de nieuwe coalitie donderdag tijdens een persconferentie in 'De Olifant'.

De vier leiders van de nieuwe coalitie donderdag tijdens een persconferentie in 'De Olifant'. Foto: Ivan Cairo  

PARAMARIBO - Onder de achterban van de NPS is vrijdag commotie ontstaan nadat eerder op de dag bekend werd, dat beoogde coalitiepartner Abop het ministerie van Olie en Gas opeist. Bij de proclamatie van de coalitie op 30 mei was het nieuw in te stellen ministerie toegewezen aan de NPS. Tijdens een structurenvergadering is deze kwestie besproken en is het hoofdbestuur te kennen gegeven dat de partij geen afstand moet doen van wat reeds is overeengekomen.

NPS-assembleelid Patricia Etnel uitte haar gevoelens op Facebook en oogstte honderden reacties. Op de sociale media wordt teleurgesteld en in sommige gevallen kritisch gereageerd op deze ontwikkeling. Ook zijn er felle reacties van personen die beweren op de NPS te hebben gestemd. Op zijn eigen FB-wall plaatste NPS-voorzitter Gregory Rusland een boodschap waarin hij partijgenoten opriep zich kalm te houden.

"Vandaag 26 juni hebben wij een structurenvergadering gehouden en zijn zaken naar voren gebracht in het kader van de samenwerking met andere partijen. Ik wil u erop wijzen dat wij één doel voor ogen hebben en dat is de toekomst van ons land veilig te stellen", schrijft Rusland. Hij geeft verder aan dat de vraagstukken met de voorzitters van de overige partijen besproken worden en dat zij er alles aan doen zaken vlot te trekken waar zulks nodig is.

"Ik doe een beroep op u ons de ruimte te geven om zaken te bespreken en oplossingen te vinden. Gaarne geen emotionele reacties op social media plaatsen die onze werkzaamheden negatief kunnen beïnvloeden," aldus de NPS-leider. Zaterdag komen de leiders van de aankomende coalitie bijeen "en zal worden gehoord wat de issues zijn", zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi tegen de Ware Tijd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina