Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hoofdwinkel Pertjajah Luhur weer open

Hoofdwinkel Pertjajah Luhur weer open

27/06/2020 23:23 - Van onze redactie

Hoofdwinkel Pertjajah Luhur weer open

Winkelen in de hoofdwinkel van Pertjajah Luhur is vanaf zondag weer mogelijk. Foto: PL  

PARAMARIBO - De Pertjajah Luhur heropent zondag haar hoofdwinkel te Beekhuizen, die ook de functie zal hebben van distributiecentrum. Behalve levensmiddelen zullen er groente en fruit worden verkocht. PL zegt hiermee een afzetmarkt te creëren voor landbouwers die hun producten niet kwijt kunnen.

De winkel was een poosje gesloten "in afwachting op de formele uitslag en het binden doen verklaren van de verkiezingsresultaten". Met de heropening wordt volgens de partij de eerste stap gezet om invulling te geven aan de sociale kracht, één van de fundamenten van de Pertjajah Luhur.

De roep naar goedkopere basislevensmiddelen is naar zeggen van de partij "heel groot" onder de burgers. "De Surinaamse samenleving is heel hard getroffen door de Covid-19-maatregelen, waarbij ook de prijzen in de winkels voor de eerste levensbehoeften drastisch zijn verhoogd." PL zal gezien de huidige omstandigheden "alles in het werk stellen om de burgers tegemoet te komen door de producten iets goedkoper te verkopen dan in de winkels".

De prijzen zullen op basis van de inkoopprijs worden verkocht, waarbij de PL geen enkele winstmarge in acht neemt. "Wat voor de partij telt, is dat het leed van de burgers enigszins wordt verlicht in deze financieel moeilijke tijd." In een later stadium zal worden bekeken om ook de PL-eenheidscentra in de verschillende districten te bevoorraden en toegankelijk te maken voor eenieder. Daartoe zal - in afwachting op stabilisatie van de valutakoersen - opnieuw met importeurs worden onderhandeld over de bevoorrading van de centra.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina