Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19: Ongekende stijging positieve gevallen

Covid-19: Ongekende stijging positieve gevallen

27/06/2020 22:44 - Van onze redactie

De tests en resultaten uitgevoerd in voornamelijk het zuid-oosten van Suriname door de Medische Zending.

De tests en resultaten uitgevoerd in voornamelijk het zuid-oosten van Suriname door de Medische Zending. Foto: covid-19.sr  

PARAMARIBO - Het aantal Covid-19-besmettingen is zaterdagavond opnieuw bijgewerkt. Momenteel vermeldt de officiële website 467 geïnfecteerden, inclusief 265 active cases. Dat wil zeggen dat er in totaal 76 positieve gevallen zaterdag zijn bijgekomen, veruit het hoogste aantal in Suriname in 24 uur.

Los van slechts de melding dat er eerder zaterdag een elfde persoon is overleden aan het nieuwe coronavirus, staat er op de website geen uitleg over de forse toename van besmettingsgevallen. De eerstvolgende persconferentie van het Covid-19-managementteam is gepland voor maandag. Onduidelijk is waar de cluster is.

Het is niet duidelijk of de stijging te maken heeft met de swabs die zijn afgenomen door het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en de Medische Zending (MZ). Vrijdag moesten er nog 21 resultaten van de zogenoemde 'drive and walk-through'-testlocaties van BOG binnenkomen. Van de 67 uit Noord, Lelydorp, Koewarasan en Rijsdijk waren er drie besmet, allemaal uit Noord. De ontbrekende testuitslagen zijn van mensen uit Abra Broki en Nieuw Weergevondenweg.

De Medische Zending (MZ) heeft in het zuidoosten van Suriname, voornamelijk dorpen in de grensgebieden en Sipaliwini, 79 mensen getest. Van een groot deel waren vrijdag de resultaten nog niet bekend. MZ had Stoelmanseiland in het ressort Tapanahony (29 swabs) en Antonio Brinco (ongeveer vijftig) aangedaan. De tweede missie naar het dorp Sipaliwini heeft nog geen voortgang gehad vanwege de zware regens. Eerder waren in dat dorp elf mensen positief getest en waren dertien negatief.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina