Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zesjarig kind besmet met Covid-19 in Moengo

Zesjarig kind besmet met Covid-19 in Moengo

26/06/2020 00:00 - Jason Pinas

Zesjarig kind besmet met Covid-19 in Moengo

Foto: Star 102.7  

PARAMARIBO - Het oude bauxietstadje Moengo heeft donderdag drie nieuwe Covid-19-gevallen geregistreerd. Het gaat om twee volwassenen en een kind van zes jaar. Dit bevestigt districtscommissaris (dc) Kenya Pansa tegenover de Ware Tijd.

Landelijk kwamen er donderdag zestien nieuwe positieve gevallen bij en is het totaal 373 besmettingen. Daarvan zijn er 187 active cases. Aan de andere kant werden nog eens 22 mensen genezen verklaard, wat het totaal brengt op 176. Op de officiële website werd donderdag vermeld dat zeven patiënten op de intensivecareafdeling liggen en dat er 291 mensen in quarantaine zijn, een toename van 47.

De besmette personen van Moengo zijn volgens Pansa intussen naar de stad vervoerd. In welk ziekenhuis het drietal is opgenomen, is niet bekend bij haar. "Ik krijg de informatie van de arts op het moment dat de mensen zijn getest. Het resultaat wordt vervolgens aan mij gerapporteerd. De verdere afhandeling ligt op het bord van de deskundigen", verduidelijkt de dc.

Op dit moment wordt er nagegaan met wie de positief geteste mensen allemaal in contact zijn gekomen. Met de drie nieuwe gevallen is het aantal besmette personen voor deze week gesteld op vijf. In totaal zijn er nu al meer dan zes mensen uit Moengo geïnfecteerd met het nieuwe coronavirus.

De burgermoeder merkt op dat de ernst van het virus nog niet tot iedereen is doordrongen. Volgens haar zien sommige mensen Covid-19 nog steeds als een grap. "Je hebt nog steeds mensen die rondlopen zonder een mondkap alsof er niets aan de hand is."

Pansa zegt dat sommige Moengonezen zelfs boos worden wanneer de bestuursdienst hen wijst op de gevaren en op de maatregelen die door de overheid zijn gesteld. "Ik heb bijvoorbeeld een 'open markt' georganiseerd, zodat mensen hun waar kunnen kopen en verkopen, maar men kiest ervoor om gewoon bepaalde dingen te doen die tegen de Covid-19-regels zijn."

Pansa onderstreept dat vanaf het moment dat de eerste persoon positief is getest in Suriname (13 maart, ... red.), er genoeg voorlichting is gegeven in haar verzorgingsgebied, Marowijne Zuid-West. Op verschillende manieren en in diverse talen is de boodschap overgebracht aan de lokale gemeenschap. Ook nu er strengere regels zijn wordt dat constant doorgegeven aan de lokale bewoners.

Toch zijn er volgens haar nog steeds mensen die zich ophouden in groepen van meer dan vijf mensen en kinderen die onbeschermd rondlopen. Pansa: "Mijn hart bloedt dan wanneer ik hoor dat een kind van zes jaar dit krijgt. Omdat het kind onwetend is. Ik beschuldig niemand maar wij als volwassenen moeten de kinderen beschermen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina