Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Herstart onderwijsproces 6 juli

Herstart onderwijsproces 6 juli

26/06/2020 17:27 - Van onze redactie

Herstart onderwijsproces 6 juli

Natasia Bennanon heeft vrijdagmiddag uiteengezet hoe het vervolgtraject van het onderwijsproces eruit zal zien. Foto: covid-19.sr  

PARAMARIBO - Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) heeft bepaald op 6 juli het fysieke onderwijsproces te hervatten. Het gaat in dit geval om de toets- en examenleerlingen, die weer naar school moeten. Dat heeft directeur Natasia Bennanon daarnet bekendgemaakt tijdens de reguliere persconferentie van het Covid-19-managementteam.

Ze benadrukte dat ouders hun kinderen met een gerust hart naar school kunnen sturen. "De scholen hebben de veiligheidsprotocollen ontvangen", aldus Bennanon. Op de basisscholen (gewoon lageronderwijs/glo) zullen de lessen tussen acht uur 's morgens en twaalf uur 's middags worden verzorgd. De toets zal op 3 en 4 augustus worden afgenomen op vier onderdelen.

Ook de muloleerlingen zullen van acht tot twaalf les volgen. De VHN-toets (vwo, havo en Natin) en eindexamen worden op 5, 6 en 7 augustus afgenomen in de vakken Nederlands, Engels, Spaans, wiskunde, natuurkunde, boekhouden, rekenen en handelskennis. Het gaat om hetzelfde examen, alleen verschillen de normen. Bennanon zei dat derdeklassers "vrijblijvend" aan het examen mogen meedoen.

Bij de vos-scholen worden de normale schooltijden (zeven uur 's morgens tot en met één uur 's middags) gehanteerd. De examenperiode is van 23 juli tot en met 6 augustus. Ook de pedagogische instituten, het Imeao en het SMO pakken op 6 juli de draad weer op. Juli en augustus worden uitgetrokken voor toetsen, alternatieve stages, toelatingsexamens en theoretische schoolonderzoeken en examens.

Ook de data voor de staatsexamens zijn bekend. Voor mulo is dat 30 juli tot en met 10 augustus, havo 12 tot en met 18 augustus en vwo 27 juli tot en met 4 augustus. Met deze aanpassingen van de data zijn ook de vakantieperiodes aangepast, namelijk 1 tot en met 31 augustus voor de lagere leerjaren. Het schooljaar 2020-2021 vangt aan op 1 september en loopt tot en met 31 juli 2021.

Directeur Angela Salmo van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting maakte vrijdag ook bekend dat crèches en peuterscholen op 6 juli weer opengaan. Ze riep ouders op de kinderen af te zetten en niet te blijven hangen. Ook deed ze een beroep op de mensen om hun kinderen thuis te houden als die ziek zijn. Van elk kind zal de temperatuur worden gemeten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina