Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19: Curve aan het afvlakken

Covid-19: Curve aan het afvlakken

22/06/2020 16:27 - Van onze redactie

Covid-19: Curve aan het afvlakken

Foto: paho.org  

PARAMARIBO - Er zijn maandag vier nieuwe positieve tests bijgekomen, waardoor het aantal Covid-19-besmettingen in Suriname 314 bedraagt. Epidemioloog Ingrid Krishnadath verklaarde daarnet tijdens de reguliere persconferentie van het Covid-19-managementteam dat de curve aan het afvlakken is.

Met de vier nieuwe besmettingsgevallen stegen de active cases naar 204. Ook zijn er 385 personen in quarantaine. Krishnadath zei dat het doel moet zijn dat de curve verder afvlakt en dat die zo blijft. Ze zei dat Iamgold/Rosebel Gold Mines intussen is geïdentificeerd als nieuwe cluster. Naar verluidt is het aantal besmette arbeiders van het goudbedrijf de twintig intussen gepasseerd en zitten ruim honderd in quarantaine.

Krishnadath drukte de samenleving op het hart nog steeds de maatregelen in acht te nemen. "Blijf thuis en bemoei je zoveel mogelijk alleen met jouw gezin en huisgenoten." Ze was blij dat de lockdown gehandhaafd blijft (van acht uur 's avonds tot vijf uur 's morgens), omdat dat burgers ervan kan weerhouden in de avonduren (zonder reden) op straat te gaan.

Over de zogenoemde drive and walk through-testlocaties, waarmee dinsdag wordt gestart, zei Krishnadath dat er op twee momenten zal worden getest: 's morgens tussen half tien en tien tot twaalf uur 's middags en daarna van half één 's middags tot vijf uur.

Dinsdag worden Lelydorp, Koewarasan en Rijsdijk aangedaan door het team van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg. Woensdag volgt Paramaribo Noord en donderdag Paramaribo Zuid. Krishnadath drong erop aan dat mensen zonder klachten zich niet melden. "Dat heeft geen zin, want de test komt vrij zeker negatief uit."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen