Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bijna staking SLM door 'fake' WhatsApp-bericht

Bijna staking SLM door verontrustend WhatsApp-bericht

16/06/2020 08:01 - Wilfred Leeuwin

SLM-directeur Radjesh Radjkoemar zegt tegen de Ware Tijd niet op de hoogte te zijn van enige benoemingen en beloofde navraag te doen.

SLM-directeur Radjesh Radjkoemar zegt tegen de Ware Tijd niet op de hoogte te zijn van enige benoemingen en beloofde navraag te doen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Een intern WhatsApp-bericht als zou de regering van plan zijn een politieke benoeming te doen bij de SLM, heeft voor onrust gezorgd en bijna geleid tot een staking. Het bericht waarvan de bron niet is achterhaald blijkt achteraf loos alarm te zijn en bondsvoorzitter Robby Maaijen heeft het personeel opgeroepen de rust te bewaren.

Niemand van wie verwacht mag worden dat hij of zij op de hoogte zou moeten zijn van de vermeende benoeming van waarnemend president-commissaris Faizel Baarn tot operationeel directeur, blijkt van iets af te weten. Zelf zegt Baarn geen ambitie te hebben voor de functie en ook niet te zijn benaderd. In het WhatsApp-bericht wordt gesproken van een wurgcontract dat aan Baarn zou worden aangeboden en dat de SLM, die nauwelijks uit haar financiële problemen komt, deze niet zou kunnen nakomen.

Door de aanvankelijk ontstane situatie waarin niemand iets zinnigs kon zeggen om de kou uit de lucht te halen, vroeg het bondsbestuur per brief aan directeur Radjesh Radjkoemar om opheldering. Een kopie van de brief werd gestuurd naar minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

In het WhatsApp-bericht, dat ook buiten de SLM werd doorgestuurd, werd het personeel opgeroepen zich klaar te maken voor een werkneerlegging. Radjkoemar zei maandagochtend tegen de Ware Tijd niet op de hoogte te zijn van enige benoemingen en beloofde navraag te doen. "In geval het waar is, is dit erg vreemd omdat er juist een bezuinigingsbeleid wordt gevoerd. Ik ben van zo een voornemen niet op de hoogte gesteld door de raad van commissarissen (rvc) en ook niet door de aandeelhouder (de staat, ... red.)."

In het bericht werd de indruk gewekt dat de personeelsbond alarm had geslagen en had opgeroepen tot actie. Maaijen zegt van de minister te hebben begrepen dat er geen enkele benoeming op handen is. Hij distantieerde zich maandagavond in gesprek met de Ware Tijd van het bericht en riep het personeel op kalm te blijven. "Het bericht komt niet van de bond."

Dinsdag zal hij via de interne mail een tegenbericht plaatsen en ook het standpunt van minister Chotkan bekendmaken. Intussen heeft ook directeur Radjkoemar laten weten dat hij vanaf het begin heeft getwijfeld aan het nieuws. "De minister heeft van de aandeelhouder geen enkele benoeming onder ogen gehad", zegt de directeur.

Maaijen: "Het is duidelijk dat iemand er belang bij heeft om onrust te zaaien." Hij en de directeur stellen dat voor zulke benoemingen er een structuur is bij de SLM en er eerst een algemene aandeelhouders vergadering moet worden gehouden. "Wij hebben onze vertegenwoordiger in de rvc ook om antwoorden gevraagd en ook hij is niet op de hoogte." Radjkoemar is blij dat de goede verstandhouding tussen directie en bond niet is geschaad. Beiden zeggen dat de SLM bezig is orde op zaken te stellen en dat het bedrijf niet gebaat is bij zulke geruchten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina