Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Su4Su kijkt buiten 's landsgrenzen

Su4Su verlegt campagnegrenzen naar buitenland

13/06/2020 19:59 - Amanda Palis

Su4Su verlegt campagnegrenzen naar buitenland

Foto: SU4Su  

PARAMARIBO - Het Su4Su-fonds dat geld inzamelt voor aanschaf van medische benodigdheden in verband met de coronacrisis, verlegt zijn grenzen naar het buitenland. Mede daarom is een filmpje gemaakt dat intussen online is.

Het vertelt volgens Hennah Draaibaar van het Su4Su-fonds geen zielig verhaal over Suriname, maar bevat sprekende beelden. "We willen mensen wijzen hoe bijzonder en mooi ons land is en dat we eigen initiatieven zijn gestart, maar dat we nu hun hulp nodig hebben voor dit mooie land." De campagne is vooral gericht op Suriname, Nederland en Curaçao. Met onder anderen Jörgen Rayman in Nederland en een mediabedrijf op Curaçao wordt geprobeerd zo veel mogelijk Surinamers in beweging te krijgen voor hun land, maar ook andere mensen die Suriname een warm hart toedragen, zegt Draaibaar.

Ze zegt intussen veel positieve reacties te hebben ontvangen, ook uit het buitenland. Zo heeft een infectioloog van het Radboudziekenhuis in Nijmegen met kennis van en ervaring met corona aangeboden drie maanden in Suriname te komen helpen. Tijdens het gesprek met de Ware Tijd kwam een schenking binnen van veertigduizend mondmaskers. Het Su4Su-fonds hoopt niet alleen op geld en of medische producten, maar kijkt ook uit naar menskracht. "Het gaat dan om ervaren en welwillende medici die willen helpen want onze eigen mensen raken uitgeput", zegt Draaibaar.

Het fonds heeft intussen ruim SRD 2 miljoen en bijna één miljoen euro/US dollars opgehaald. Een belangrijk deel hiervan is besteed aan de aanschaf van röntgen-, test- en echo-apparatuur en het inrichten van de diverse afdelingen, zoals de Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Bij andere ziekenhuizen is de capaciteit van de intensive care verdubbeld tot vijftig bedden.

Cardioloog Kwame van der Hilst van AZP en lid van het crisis Covid-19-team van dit ziekenhuis, heeft via Su4Su de samenleving bedankt voor haar ondersteuning. "Dankzij het Fonds zijn we in staat geweest om ons op een redelijke manier voor te bereiden op de crisis die zou komen", zegt Van der Hilst in het filmpje. Niet alle bestelde benodigdheden zijn binnen. Sommige zijn nog onderweg. Er wordt zwaar ingezet voor de aanschaf van persoonlijke beschermingsmiddelen voor zorgpersoneel en testmateriaal. "Wij werken allemaal hard om ons land te helpen", zegt Draaibaar die zich zeer dankbaar toont.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina