Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Belangenorganisatie pleit voor virtueel afstuderen

Belangenorganisatie pleit voor virtueel afstuderen

11/06/2020 21:42 - Merredith Bruce

Paul van Dun, voorzitter van de Vereniging van Minder Draagkrachtige Studenten in Suriname, vindt het lastig dat het afstuderen van studenten onzeker is geworden.

Paul van Dun, voorzitter van de Vereniging van Minder Draagkrachtige Studenten in Suriname, vindt het lastig dat het afstuderen van studenten onzeker is geworden. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Wie op het punt staat om af te studeren, maar dat vanwege de huidige situatie niet kan, moet de mogelijkheid krijgen om dit virtueel te doen. Dat vindt Paul van Dun, voorzitter van de Vereniging van Minder Draagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS).

Enkele studenten hebben de vereniging benaderd met dit probleem. "Ze zitten met de handen in het haar omdat ze geen les kunnen volgen, geen tentamens kunnen maken of niet kunnen afstuderen." Van Dun vertelt dat de studenten vrezen dat zij voor het nieuw schooljaar inschrijfgeld zullen moeten betalen, terwijl ze buiten hun schuld om niet tijdig kunnen afronden.

De betrokken studenten van een hbo-opleiding willen vooralsnog geen reactie geven aan de media. Een groepsvertegenwoordiger zegt tegen de Ware Tijd  dat zij tot het uiterste willen gaan en daarom eerst zullen proberen om het één en ander met de directie te bespreken voor een oplossing. Afhankelijk van wat dat oplevert, zal beslist worden of de media erbij kunnen worden gehaald.

De krant verneemt dat er een petitie is ingediend bij de directie die door ruim zestig van de honderd studenten is getekend. De groep heeft ook meerdere malen, tot woensdag nog, tevergeefs getracht om de directeur te bereiken voor een gesprek. Dialoog is volgens Van Dun één van de voorstellen die de vereniging aan de studenten had gedaan. "Wij (de vereniging, ... red.) zullen samen met de studenten en de leiding van de school zoeken naar een bevredigende oplossing."

De VMSS-voorzitter merkt op dat door de coronacrisis de mogelijkheid tot afstuderen beperkt of stopgezet is. De Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek) en enkele hbo-instellingen hebben lopende zaken on hold gezet. "Als studentenvoorzitter weet ik hoe lastig het is wanneer jij als student binnen jouw gemaakte planning niet kan afstuderen. Ik snap dus hoe lastig en irritant dit kan zijn." Hij verwijst naar een bekendmaking van Adek van 2 juni dat plaatselijke tentamens en het afstuderen van studenten in het kader van de verscherpte Covid-19-maatregelen tot nader order worden uitgesteld.

In de bekendmaking is ook aangegeven dat activiteiten van de universiteit met maximaal vijf personen, wel zijn toegestaan. Van Dun noemt dit aantal werkbaar bij een afstudeerpresentatie met in achtneming van social distancing. Hij adviseert dat voor studenten in de afrondingsfase die al alle vakken hebben behaald, de mogelijkheid tot virtueel afstuderen wordt bekeken. De voorzitter verwijst naar de technologische ontwikkeling wereldwijd. "In enkele Europese landen zoals Nederland zien we dat studenten online tentamens maken en de mogelijkheid tot virtueel afstuderen ook aanwezig is."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina