Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Voedsel en -zekerheid belangrijk'

Voedsel en voedselzekerheid belangrijk

07/06/2020 04:11 - Aidy Pinas-Agodeba

Voedsel en voedselzekerheid belangrijk

Vissers hebben het niet makkelijk in deze periode afzet te vinden. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Vissers hebben dispensatie van het Covid-19-managementteam om te werken tijdens de totale lockdown die geldt. De bemanning van de vissersboten mag wel niet groter dan vijf mensen zijn.

Mark Lall van het Visserijcollectief vindt dit een goed besluit omdat voedsel en voedselzekerheid van belang zijn, vooral in deze periode. "We houden rekening hiermee en nemen ook social distancing in acht." Het is volgens hem zaak dat de vissers voorzichtig zijn. Tot nu toe heeft hij geen melding van besmetting onder zijn belangengroep. Hij hoopt dat het zo blijft.

Lall noemt overleven tijdens de coronapandemie een "uitdaging". De vangsten zijn in de voorbije periode afgenomen, iets dat volgens hem moet worden onderzocht. Zelf denkt hij aan klimaatverandering en overbevissing. Een andere tegenvaller is dat enkele afzetplaatsen voor vis, zoals de Centrale Markt, weer gesloten zijn.

De visverwerkingsbedrijven hebben wel dispensatie, waardoor de vissers een deel van hun vangst bij hen kwijt kunnen. Een ander deel wordt geëxporteerd, hoewel de uitvoer de laatste tijd moeizaam verloopt. Lall bemoedigt de vissers en de rest van de samenleving om zich veilig te houden. "Geld kunnen we atijd verdienen, maar gezondheid kan je niet kopen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina