Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UPDATE: Covid-19-barometer met twintig bijgesteld

UPDATE: Covid-19-barometer met twintig bijgesteld

07/06/2020 16:35 - Van onze redactie

UPDATE: Covid-19-barometer met twintig bijgesteld

 

PARAMARIBO - Voor de derde keer in korte tijd heeft Suriname minimaal twintig Covid-19-besmettingen geregistreerd op één dag. De balans op zondag: 122 positieve gevallen, inclusief 112 active cases, Intussen is het aantal mensen in quarantaine gestegen van 176 naar 215.

De teller op de Covid-19-website is zondag drie keer bijgesteld. Nadat zaterdag de 100 werd bereikt, kwam er zondagochtend één geval bij. Daarnet zijn nog negentien gevallen toegevoegd en vervolgens nog twee.

Eerder deze maand werden op 1 en 3 juni eveneens minimaal twintig besmettingen bijgeschreven. Op 1 juni 21 cases en twee dagen daarna twintig. Zondag zijn er tot half vijf 's middags al twintig nieuwe positieve gevallen bij.

De vlucht van het aantal besmettingen is eerder door Radjesh Orie, epidemioloog van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg toegeschreven aan een gemeenschappelijke blootstelling. Vanaf maandag gelden voor twee weken strakkere regels.

De total lockdown moet de medische diensten in staat stellen de transmissieketen te doorbreken en de epidemie in te dammen. Het Covid-19-managementteam zal zondagavond zes uur de nieuwe maatregelen voor de burgerij toelichten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina