Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Strengere regels SEH en ambulancedienst

Strengere regels SEH en ambulancedienst

07/06/2020 14:52 - Van onze redactie

Strengere regels SEH en ambulancedienst

Voor de SEH en ambulancedienst van AZP gelden in verband met de coronacrisis nieuwe regels. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Bij de Spoedeisende Hulp (SEH) en de ambulancedienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) gelden voortaan strengere regels. Eén daarvan is dat er "tot nader order geen bezoek" wordt toegelaten op de SEH. Met de nieuwe maatregelen wil de directie voorkomen dat patiënten en bezoekers besmet raken met het nieuwe coronavirus.

Op de samenleving wordt een beroep gedaan om de regels in acht te nemen. "Als wij ons allen aan de regels houden, dragen wij met z'n allen bij aan onze gezamenlijke veiligheid", aldus de directie in het zondagmiddag uitgegeven persbericht. Het AZP is overgegaan tot het verscherpen van de maatregelen omdat er de laatste weken weer een stijging is van aanmeldingen.

De directie onderstreept ten overvloede dat de SEH slechts voor spoedgevallen is. Voor huisartsgevallen moet contact worden gemaakt met de huisarts. Indien iemand griepverschijnselen, braken, koorts of diarree heeft, moet die thuisblijven en vervolgens 178 of de eigen huisarts bellen.

Eén van de voornaamste nieuwe regels is dat vanaf nu toegang tot de afdeling slechts mogelijk is met een mond-/neusbedekking. "Heeft u die niet dan wordt u niet toegelaten", wordt duidelijk gemaakt. Daarvoor is gekozen uit veiligheidsoverwegingen. Begeleiders zullen - indien niet meer nodig - buiten de hoofdpoort moeten wachten.

Ook bij de ambulancedienst worden de regels verscherpt. De ambulance zal alleen uitrijden bij ongelukken en voor spoedgevallen. Ook vindt er eerst telefonische triage en coronascreening plaats. Patiënten die worden opgehaald moeten neus- en mondbedekking hebben. Uitzondering geldt voor de slachtoffers van ongeval of mensen die kortademig zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina