Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Padie-inzaai niet in gevaar door Covid-19-regels

Padie-inzaai niet in gevaar door Covid-19-regels

07/06/2020 02:07 - Beta Debidien

Een rijstareaal wordt doorgaans ingezaaid door tien personen. Vanwege de verscherpte Covid-19-regels kan dit proces nu door niet meer dan vijf man worden uitgevoerd.

Een rijstareaal wordt doorgaans ingezaaid door tien personen. Vanwege de verscherpte Covid-19-regels kan dit proces nu door niet meer dan vijf man worden uitgevoerd.  

NIEUW-NICKERIE - De inzaai van padie in Nickerie is niet in gevaar door de verscherpte Covid-19-maatregelen. De arealen worden meestal ingezaaid door tien mensen die naast elkaar op twee tot drie meter afstand lopen op het veld. “Boeren mogen hun arealen inzaaien, maar ze moeten zich aan de regels houden en geen groepen vormen van meer dan vijf mensen”, zegt districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe.

Hoewel er geen melding is van besmetting in het rijstdistrict voegt ze eraan toe dat mensen wel moeten letten op hun veiligheid. Op dit moment zaaien vooral grote en middenstandsbedrijven handmatig in. "We moeten zorgen dat de arbeiders veilig zijn", aldus de burgermoeder.

Retitia Forster, regiocommandant van het Korps Politie Suriname, benadrukt dat de coronamaatregelen ook voor de rijstboeren gelden, "anders zijn zij onverantwoord bezig en in overtreding en hiertegen zal worden opgetreden". Zij die naar hun arealen gaan om het groeiproces van het gewas in de gaten te houden moeten dit weten. "Boeren op het veld moeten ervoor zorgen dat zij tijdig vertrekken om op tijd thuis te zijn."

Middenstandsboer Radjesh Bahoran onderschrijft het laatste. "Het komt heel vervelend over, maar we moeten er wel rekening mee houden dat het gaat om een zeer gevaarlijk virus dat wij buiten ons district willen houden." Hij zal binnen zijn bedrijf de regels aanpassen zodat zijn arbeiders niet besmet raken.-.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina