Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Beloofde Covid-19-uitkering uitgebleven

Deel crècheleidsters kreeg beloofde Covid-19-uitkering niet

07/06/2020 16:04 - Naomi Hoever

Deel crècheleidsters kreeg beloofde Covid-19-uitkering niet

Foto: NII  

PARAMARIBO - Hoewel minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting op 13 mei had beloofd dat de uitbetaling van de geregistreerde crèchemedewerkers “binnen drie dagen” afgerond zou zijn, is dat niet gebeurd.Er zijn vierhonderd tot vijfhonderd geregistreerde leidsters van particuliere crèches. Zij zouden via een loket bij Stichting Volkshuisvestingsamen met enkele kunstenaars worden uitbetaald.

Echter, een groot deel wacht nog op de beloofde SRD 1.500 uit het noodfonds dat is ingesteld in verband met de coronacrisis. Departementsdirecteur Angela Salmo zei vrijdag op vragen van de Ware Tijd tijdens de Covid-19-bijeenkomst dat gaandeweg de registratie ook de niet-geregistreerde crècheleidsters zijn meegenomen. Vandaar dat de betaling op zich laat wachten. Eerder had het ministerie gezegd dat alleen met geregistreerden gewerkt zou worden.

Salmo zegt dat de registratievoor mei is afgesloten. "We gaan screenen en evalueren. De beloofde uitbetaling gaat op een ander moment door." Ze benadrukt dat niet een ieder die zich heeft geregistreerd automatisch in aanmerking komt voor de SRD 1500. Van de particuliere crèches die gesloten zijn door de coronamaatregelen zijn veel niet meer instaat hun personeel langer uit te betalen, zoals al eind april bleek. Nu dreigen ze over de kop te gaan.

Tot degenen die hun baan kwijt zijn geraakt, worden ook de leidsters van de particuliere crèches gerekend. De geregistreerde crèche-eigenaars die verlies hebben geleden zullen alsbedrijf worden afgehandeld door het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina