Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SLM stelt normalisatie vliegverkeer uit

SLM stelt normalisatie vliegverkeer uit

06/06/2020 23:11 - Merredith Bruce

SLM stelt normalisatie vliegverkeer uit

De SLM stopt zijn plannen om het normale vliegverkeer weer op te pakken in de koelkast. Foto: Surinam Airways Official  

PARAMARIBO - Waar de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) al vrijwel alles gereed had om haar reguliere vluchten in juli op te pakken, is zij nu genoodzaakt dit besluit te herzien. De erger geworden situatie met Covid-19-besmettingen is een enorme tegenvaller. "Dit heb je niet in de hand. Je mag zoveel plannen hebben, maar met Covid-19 weet je het nooit precies", verzucht SLM-directeur Radjesh Radjkoemar in gesprek met de Ware Tijd.

De maatschappij had enkele weken terug, toen de situatie zich leek te stabiliseren, nog aangekondigd dat zij haar reguliere vluchten op zowel de regionale als Mid-Atlantische route geleidelijk aan weer zou oppakken. Radjkoemar laat weten dat de plannen "best wel" vergevorderd waren. "Regionaal hadden wij al met Aruba en Curaçao gesproken en die waren heel enthousiast." Ook met andere niet-regionale vliegmaatschappijen waren er gesprekken gaande.

Het streven was volgens de directeur om zelfs iets eerder dan begin juli de regionale routes weer regulier aan te doen. Nu is besloten om de plannen om weer normaal te vliegen met twee weken uit te stellen. Dit houdt in dat de maatschappij, afhankelijk van hoe de situatie zich ontwikkelt, in de tweede week van juli daarmee zal beginnen, maar ook hiermee is Radjkoemar voorzichtig. Hij benadrukt dat de overheid ook toestemming moet geven.

De onderneming is continu bezig om in samenwerking met de internationale luchtvaartorganisatie IATA de plannen te monitoren. De certificering van de Boeing 777-200ER was ook al in een vergevorderd stadium. Verwacht werd dat het toestel al in juli vlieg-klaar moest zijn. Echter, vanwege de maatregelen om verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen, zijn de controlewerkzaamheden on hold gezet.

De vliegmaatschappij concentreert zich nu heel sterk op het uitvoeren van charter- en cargovluchten, zegt de SLM-voorman. Hij vertelt dat het vrijwel goed loopt voor wat betreft aanvragen om chartervluchten uit te voeren. "Omdat we regionaal goed staan aangeschreven, vraagt men ons als eerst om hun ingezetenen te vervoeren." De maatschappij heeft pas nog een aanvraag gehad uit Belém (Brazilië) en Cali (Colombia).

Avianca, de grootste luchtvaartmaatschappij van Colombia, heeft vorige maand faillissement aangevraagd door de reisbeperkingen als gevolg van de coronapandemie en de economische gevolgen daarvan. Met de inkomsten uit de charter- en cargovluchten kunnen volgens de SLM-voorman nu nog minimaal de salarissen van het personeel worden betaald. "De vraag is: hoe lang ga je dit kunnen volhouden. Hoe je het draait of keert, dit treft de luchtvaart heel erg hard."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina