Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • St.Vincentius Ziekenhuis sluit afdeling Interne Geneeskunde

St.Vincentius Ziekenhuis sluit afdeling Interne Geneeskunde

05/06/2020 08:03 - Amanda Palis

St.Vincentius Ziekenhuis sluit afdeling Interne Geneeskunde

 

PARAMARIBO - Er is in het Sint Vincentius Ziekenhuis geen sprake van een algehele opnamestop. De aangekondigde beperking geldt alleen voor de afdeling Interne Geneeskunde, zegt directeur Manodj Hindori, desgevraagd tegen de Ware Tijd.

Hij licht toe dat de maatregel is genomen nadat is gebleken dat een 'reguliere' patiënt besmet is met het nieuwe coronavirus. Het ziekenhuis heeft ook maatregelen getroffen voor het personeel dat in direct contact is gekomen met de besmette persoon. "Die medewerkers worden twee keer per dag gemonitord op hun temperatuur en andere ziekteverschijnselen. Het hoogrisicopersoneel is in thuisquarantaine."

Hindori verduidelijkt dat het ziekenhuis op "hoog alert" is. "Met de snelle Covid-19-verspreiding in de samenleving maken we geen grappen." Sinds de uitbraak in het land hanteert de instelling ook verscherpte maatregelen. "Alle patiënten, bezoekers en personeel in het ziekenhuis moeten verplicht neus-/mondbedekking op hebben. We passen strakke regels toe bij de ingang. Iedereen die het ziekenhuis binnen wil wordt gescreend." Gedurende de lockdown draaien alleen de afdelingen die belast zijn met directe patiëntenzorg zo normaal mogelijk. De administratieve afdelingen werken op een laagpitje.

Het is volgens Soenita Nannan Panday-Gopisingh, medisch-directeur van 's Lands Hospitaal, niet uitgesloten dat een vermoedelijk met het virus besmette persoon een ziekenhuis binnenkomt. "Niet alle systemen zijn waterdicht en het kan best gebeuren dat er iemand door de voorzorgsmaatregelen heen glipt. Als zorginstelling moet je dan zaken zo snel mogelijk aanpakken om nog meer 'schade' te voorkomen."

Net als alle andere zorginstellingen heeft 's Lands Hospitaal een screeningmaatregel, zoals door de Wereldgezondheidsorganisatie is geformuleerd. Bij de ingang worden mensen gescreend op coronasymptomen. Aanvankelijk waren de daarbij gestelde vragen vooral bedoeld om te achterhalen of iemand coronasymptomen heeft en/of in het buitenland, bijvoorbeeld China, is geweest. "Naarmate de situatie zich ontwikkelde zijn de vragen aangepast. Nu wordt er gevraagd of de mensen binnen een bepaalde tijd naar het oosten van Suriname zijn geweest of ergens anders waar de besmettingen vrij hoog zijn." Er worden eventueel ook klinische vragen gesteld nadat bekend werd welke duidelijke klinische symptomen zich voordoen bij Covid-19-patiënten. "Men wordt nu dus ook gevraagd of het reukvermogen goed is en de temperatuur wordt gemeten", aldus Nannan Panday-Gopisingh.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina