Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NCCR-coördinator maakt zich boos om koppige samenleving

NCCR-coördinator maakt zich boos om koppige samenleving

05/06/2020 17:48 - Van onze redactie

NCCR-coördinator maakt zich boos om koppige samenleving

Een slaapruimte voor burgers in quarantaine in het KKF-gebouw. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Jerry Slijngard, die leiding geeft aan het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), is vrijdagmiddag tijdens de reguliere persconferentie van het Covid-19-managmentteam uit zijn slof geschoten. De legerkolonel klaagde onder meer over de koppigheid van de samenleving.

Slijngard hekelde het feit dat mensen er alles aan doen om de verscherpte regels te omzeilen. Het blijkt dat er talloze belletjes binnenkomen bij het NCCR van mensen die pasjes willen. "Total lockdown wan taki yu musu tan na oso. Yu naf go na stati."

Slijngard, die no more mister nice guy was, wees ook erop dat quarantaineruimtes snel vol raken. "Onze quarantaineruimtes raken overvol. Er zijn straks geen quarantaineruimtes meer", waarschuwde hij. Momenteel zitten 159 burgers in quarantaine. "Het zijn geen repatrianten", maakte hij duidelijk. Het gros van de mensen blijkt illegaal in het land te zijn. Zijn boodschap aan illegalen was duidelijk. "Kom niet illegaal naar Suriname. Tan ini yu kondre!"

Slijngard gaf mee dat er binnenkort ook mensen die positief zijn getest op quarantainelocaties komen. Het gaat dan wel om burgers die zoals Cleopatra Jessurun, directeur Volksgezondheid, het noemde "niet zorgbehoevend' zijn en asymptomatisch. "We willen de ziekenhuisbedden niet bezet houden", aldus het NCCR-hoofd.

Eén van de nieuwe plekken wordt het KKF-gebouw, dat vrijdag al werd klaargemaakt. "Verwacht niet dat u in de watten wordt gelegd", aldus Slijngard. "U gaat uw eigen boontjes moeten doppen. U bent niet op vakantie, u gaat de handen uit de mouwen moeten steken." Voor de mensen zullen de minimale zaken in orde worden gebracht. Hij noemde onder meer toiletpapier. Maar de legerkolonel liet direct doorschemeren dat familie van de mensen zal moeten bijdragen met spullen.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina