Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Medewerkers LVV zijn onderdrukkend beleid minister zat

Medewerkers LVV zijn onderdrukkend beleid minister zat

05/06/2020 03:57 - Naomi Hoever

Minister Rabin Parmessar (l) spreekt het personeel toe tijdens de jaarafsluiting van 2019.

Minister Rabin Parmessar (l) spreekt het personeel toe tijdens de jaarafsluiting van 2019. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Medewerkers van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn de “dictatoriale houding” van minister Rabin Parmessar beu. “Hij heeft geen open oor voor het personeel, snauwt mensen af en drukt altijd zijn wil door”, zegt een gebelgde medewerker.

Personeelsleden beklagen zich dat ze tegen de Covid-19-maatregelen in normaal op het werk moeten verschijnen. Bovendien zijn er geen reinigings- en ontsmettingsmiddelen op kantoor. De bewindsman verweert zich met de mededeling dat zijn ministerie de voedselveiligheid en voedselzekerheid moet garanderen.

"Wij nemen zelf een mondkap mee van huis. De schoonmaakster vertrekt reeds om elf uur. Wie zorgt dan dat de plek wordt gereinigd door de dag heen", reageert een medewerker. Ook wordt geklaagd dat de personele bezetting niet is teruggebracht naar het minimale.

Ambtenaren die vanwege het stopzetten van het openbaar vervoer niet naar het werk kunnen, worden gedreigd met het inkorten van het aantal verlofdagen. Ook zij die niet gaan werken omdat ze geen opvang voor hun kinderen hebben worden bedreigd. Het personeel vindt het raar dat het Covid-19-managementteam geen antwoord hierop heeft, terwijl het één overheid is die de regels afspreekt.

Parmessar spreekt tegenover de Ware Tijd de beweringen tegen. Hij beschuldigt "politieke tegenstanders" en zegt dat op nep Facebookaccounts onwaarheden worden gepubliceerd. Zelfs toen de krant hem erop wees dat de informatie niet van Facebook komt, maar van medewerkers, volhardde de bewindsman. Hij zegt dat zijn ministerie ervoor moet zorgen dat de voedselveiligheid en voedselzekerheid gegarandeerd blijven. Parmessar verwijst ook naar de toespraak van vicepresident Ashwin Adhin waarin de agrarische sector, landbouw, veeteelt, visserij als essentiële diensten zijn opgenoemd. "Moet ik de Melkcentrale sluiten en de controle op plantenkassen stopzetten?" vraagt hij retorisch.

De minister toont de krant appinformatie die hij naar zijn stafmedewerkers heeft gestuurd. "Conform de toespraak van de vp moeten de essentiële diensten draaien. Zoals vanmorgen afgesproken moeten alle diensten tot het uiterste minimum beperkt worden. Voedselveiligheid en voedselvoorziening behoren tot de essentiële diensten. Voor nadere informatie gaarne uw directeur raadplegen."

Een medewerker zegt dat voor controle maximaal twee personen nodig zijn. Voorts werden ambtenaren niet volgens een roulatiesysteem ingezet, maar moesten ze elke dag normaal werken tot drie uur 's middags. Nadat de krant met de bewindsman had gesproken maakte hij een roulatiesysteem bekend. Naar verluidt is voor vandaag het voltallig personeel opgeroepen.-.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina