Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Sancties op niet naleven Covid-19-regels'

'Sancties op niet naleven Covid-19-regels'

04/06/2020 18:19 - Arjen Stikvoort

'Sancties op niet naleven Covid-19-regels'

 

PARAMARIBO - Vanwege de enorme toename van besmettingsgevallen is er voor het hele land een totale lockdown afgekondigd. Die geldt voorlopig vanaf donderdagavond zes uur tot en met 12 juni zes uur ‘s morgens. Tijdens de reguliere Covid-19-persconferentie benadrukte Daniëlle Veira, directeur Nationale Veiligheid, woensdag dat op het niet naleven van de Covid-19-regels sancties staan. “De politie neemt je mee”, deelde ze mee. Over boetes en andere straffen is haar team nog in gesprek met de procureur-generaal.

Een totale lockdown trekt volgens Veira een zware wissel op het sociale en economische leven. "We willen het dus niet te lang houden, maar als we merken dat het toch de verkeerde kant opgaat, dat er meer besmettingen komen, zullen we het strakker moeten aantrekken."

Directeur Rachel Konings­bloem-Pinas van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme zei woensdagmiddag dat met winkeliers is afgesproken dat ze normaal open gaan. Net als vicepresident Aswhin Adhin eerder op de dag gaf ook zij aan dat hamsteren niet moet.

De winkels en consumenten moeten zich wel aan bepaalde voorwaarden houden. Klanten moeten bij betreden van de winkel neus- en mondbedekking dragen. In de winkels moeten er afstandsmarkeringen van twee meter en looprichtingen zijn om consumenten zo min mogelijk met elkaar in contact te laten komen zodat de kans op verspreiding wordt geminimaliseerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina