Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Paramaribo Zoo dicht

Paramaribo Zoo dicht

04/06/2020 13:01 - Van onze redactie

Paramaribo Zoo dicht

Door de sluiting van de dierentuin ontbeert de Paramaribo Zoo een inkomstenbron om voedsel voor de dieren te kopen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het water komt de Paramaribo Zoo tot de lippen. Mede door de sluimerende crisis zag de dierentuin haar bezoekersaantal met meer dan 75 procent terug lopen. Nu het aantal Covid-19-besmettingen in het land een enorme vlucht neemt sinds het weekend, heeft de leiding van de Paramaribo Zoo besloten de poorten te sluiten.

Dat besluit is genomen omdat de hele gemeenschap gevaar loopt. Echter, het houdt in dat er geen geld in het laatje komt en dat vormt een probleem. "Om te zorgen dat de dieren toch gevoerd kunnen blijven worden, is er geld nodig. Geld dat er momenteel niet is", maakt de leiding duidelijk.

Gerekend wordt op de samenleving, op wie een "klemmend beroep" wordt gedaan om de dierentuin door dit diepe dal heen te helpen. De burgerij wordt opgeroepen alvast toegangsbewijzen te kopen voor het moment de dierentuin weer opengaat. "Daarmee bewijst u de dierentuin een dienst van onschatbare waarde!" wordt benadrukt. De actie 'Nu betalen, straks bezoeken' moet erin resulteren dat de Paramaribo Zoo niet in de steek wordt gelaten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina