Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Elias rekent op honderden coronabesmettingen

Minister Elias rekent op honderden coronabesmettingen

04/06/2020 07:54 - Ivan Cairo

De cijfers tot en met woensdagavond.

De cijfers tot en met woensdagavond.  

PARAMARIBO - Vicepresident Ashwin Adhin heeft woensdag bij het bekendmaken van de algehele lockdown aangegeven dat de komende periode het aantal Covid-19-besmettingen zal toenemen, omdat de piek nog niet is bereikt. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid vermoedt dat het aantal infecties op termijn enkele honderden zal zijn. Tot en met woensdagavond was het aantal actieve gevallen gestegen van 54 naar 64. Sinds 13 maart zijn in totaal 74 gevallen van het nieuwe coronavirus geregistreerd.

"Voorlopig kunnen we het nog aan", antwoordt Elias op de vraag of Surinames gezondheidszorgsysteem de verhoogde druk nog aankan. Wat de schattingen van de deskundigen zijn over het mogelijk piekaantal besmettingen in het land kan de minister vooralsnog niet aangeven. "Een schatting is moeilijk. We weten niet hoeveel schade is aangericht, maar ik vermoed een paar honderd", zegt Elias.

Eerder deze week had ook directeur Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, haar bezorgdheid uitgesproken. De druk zal niet alleen komen te liggen op beschikbare ziekenhuis- of beademingsplekken, maar ook op het medisch en verplegend personeel. Nu al wordt een zware wissel op hen getrokken.

Om de besmettingshaarden snel te kunnen opsporen, behandelen en in te dammen heeft de regering besloten dat vanaf vandaag iedereen thuis blijft. Alleen werkers in essentiële bedrijven of sectoren mogen naar de werkplek. Burgers mogen uitsluitend uit huis om noodzakelijke inkopen te doen. Wie niks op straat te zoeken heeft moet gewoon thuis blijven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina