Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouterse valt fors terug in stemmen bij verkiezing

Bouterse valt fors terug in stemmen bij verkiezing

04/06/2020 19:56 - Ivan Cairo

Stephano 'Pakittow' Biervliet van PRO was donderdagmiddag ook aanwezig bij de openbare zitting van Hoofdstembureau Paramaribo.

Stephano 'Pakittow' Biervliet van PRO was donderdagmiddag ook aanwezig bij de openbare zitting van Hoofdstembureau Paramaribo. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - President tevens NDP-voorzitter Desi Bouterse is in vergelijking met de verkiezingen van 2015 fors teruggevallen bij de stembusgang van vorige week maandag. Hij werd in kiesdistrict Paramaribo verslagen door VHP-lijsttrekker Krishnakoemarie Mathoera met 20.379 stemmen. Op de lijsttrekker van de NDP stemden dit jaar maar 15.545 kiezers. In 2015 waren dat nog meer dan 34.000.

Het hoofdstembureau Paramaribo heeft donderdagmiddag de resultaten van de verkiezingen tijdens een openbare zitting bekendgemaakt. Stembureauvoorzitter Mike Nerkust was niet aanwezig in de Anthony Nesty Sporthal waar het stembureau is ondergebracht, maar sprak vanaf een andere lokatie de bijeenkomst toe via Zoom. Van elke politieke partij werden maximaal twee vertegenwoordigers toegelaten vanwege de verscherpte coronamaatregelen.

Met uitzondering van de NDP hebben de overige politieke partijen de resultaten geaccepteerd. NDP-vertegenwoordiger Marcel Oostburg diende namens zijn partij een bezwaarschrift in. In het schrijven wordt om hertelling gevraagd in Paramaribo. In het bezwaar wordt aangevoerd dat zich op de verkiezingsdag onregelmatigheden hebben voorgedaan, maar ook bij de verwerking van de processen-verbaal daarna in de sporthal.

Bij hertelling van sommige stembureaus en vergelijking van de processen-verbaal met turflijsten van de politieke partijen en toezichthoudende autoriteiten zouden discrepanties zijn geconstateerd waarvan sommige in het nadeel van de NDP zouden zijn. Het hoofdstembureau stuurt het bezwaar door naar het Centraal Hoofdstembureau. Volgens het hoofdstembureau brachten 38.780 kiezers hun stem op de VHP, 29.495 op de NDP. 21.654 stemden op de NPS en 11.644 op Abop.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina