Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Banken gesloten tijdens 'total' lockdown

Banken gesloten tijdens 'total' lockdown

04/06/2020 05:50 - Van onze redactie

Tijdens de lockdown worden alleen de pinmachines van de hoofdkantoren aangevuld.

Tijdens de lockdown worden alleen de pinmachines van de hoofdkantoren aangevuld. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Banken aangesloten bij de Surinaamse Bankiersvereniging zijn tijdens de total lockdown gesloten. De financiële instellingen besloten hun dienstverlening aan te passen nadat vicepresident Ashwin Adhin in een televisietoespraak aankondigde dat vanaf donderdagavond zes uur tot en met 12 juni zes uur 's morgens een volledige lockdown geldt.

Hoewel de deuren dicht zijn, zal volgens de SBV in die periode het lokale SRD-interbancaire betalingsverkeer normaal voortgang hebben. Burgers die internationale betalingen moeten doen, wordt geadviseerd contact op te nemen met hun huisbank, omdat niet elke bank deze dienst zal aanbieden.

Ook bij de ATM's is er een beperking. Besloten is alleen de pinmachines bij de hoofdkantoren van banken aan te vullen. Meegegeven wordt dat de dagelijkse opnamelimiet van de ATM tijdelijk wordt aangepast naar SRD 1.000, maar dat cliënten ook kunnen informeren bij hun bank naar de actuele opnamelimieten.

Burgers wordt gevraagd om zoveel als mogelijk met de pinpas te betalen. "Het is efficiënter, veiliger en hygiënischer dan betalen met contanten", wordt onderstreept. "Wij adviseren u om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de gratis digitale betaal- oplossingen zoals online- en mobile banking, wallets en POS", aldus de SBV.

De overkoepeling laat ruimte voor essentiële dienstverleners om op afspraak grote kasstortingen te doen op de hoofdkantoren en in district Nickerie. Dat kan alleen tussen tien uur 's morgens en één uur s middags.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina