Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Totale lockdown komt eraan

Totale lockdown komt eraan

03/06/2020 05:50 - Ivan Cairo

Totale lockdown komt eraan

Foto: Pixabay  

PARAMARIBO - De regering bereidt vanwege de explosieve coronasituatie een totale lockdown voor. Het Covid-19-managementteam heeft de speciale crisiscommissie van De Nationale Assemblee, waarin zowel coalitie als oppositie zitting in heeft, dinsdag hierover geïnformeerd. Op die dag zijn er nog tien nieuwe besmettingen van het coronavirus bijgekomen wat het aantal actieve cases deed stijgen van 34 naar 44.

Sommige partijen, waaronder de NPS, hebben hun leden via WhatsApp al geïnformeerd over de te treffen maatregelen. Naar verluidt wordt het alvast een "flexibele total lockdown". De autoriteiten zullen woensdag nog flexibel te werk gaan en de samenleving in de gelegenheid stellen dringende activiteiten uit te voeren. Onder meer supermarkten zullen tot omstreeks vijf uur 's middags open zijn, zodat burgers voorraden kunnen opslaan. Partijen roepen hun leden op mee te werken met de autoriteiten en hun bijdrage te leveren aan een vlotte gang van zaken.

Het Covid-19-managementteam heeft dinsdagavond zijn afkeuring erover uitgesproken dat berichten over mogelijke verscherping van maatregelen prematuur in de media zijn gebracht. Daardoor is er "een onnodige paniekreactie teweeg gebracht in de samenleving". Benadrukt werd dat de beraadslagingen nog gaande zijn en adviezen over diverse scenario's worden bekeken. President Desiré Bouterse gaat volgens het team woensdag met een statement komen waarin de verscherpte maatregelen zullen worden aangekondigd. "Er zal bij de te treffen maatregelen in voldoende mate rekening worden gehouden met de noodzakelijke behoeften van het volk", wordt de samenleving gerustgesteld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina