Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Soemar-Huur: 'Ik heb in heel Wanica gelopen'

Soemar-Huur: 'Ik heb in heel Wanica gelopen'

03/06/2020 22:02 - Merredith Bruce

Lijstduwer Miquella Soemar-Huur is op voorkeurstemmen binnengekomen.

Lijstduwer Miquella Soemar-Huur is op voorkeurstemmen binnengekomen. Foto: Abop  

WANICA - Miquella Soemar-Huur van Abop, die met voorkeurstemmen is gekozen in Wanica, moet nog bekomen van deze “verrassing.” Ze stond op nummer 7 van de lijst van Pertjajah Luhur (PL) en was daarmee lijstduwer. Echter, de jonge politica heeft 4.784 meer stemmen gehaald dan PL-lijsttrekker Nasier Eskak (1.367).

Opmerkelijk is dat ze ook meer stemmen heeft gehaald dan geroutineerde politici als Asiskumar Gajadien (2855), Raymond Sapoen (571) en Amzad Abdoel (117). Hoewel Abop de achterban had geadviseerd om op Soemar-Huur te stemmen, is ze toch verrast met de uitkomst. "Je verwacht wel dat men het advies volgt, maar het blijft verrassend dat de mensen dat massaal hebben gedaan."

Op de vraag wat volgens haar doorslaggevend is geweest, stelt zij dat de partij "keihard" heeft gewerkt en dat het effect van huis-aan-huiscampagne zich heeft bewezen. "De mensen moeten je zien, je moet in elk gebied zichtbaar zijn. Ik heb letterlijk in heel Wanica gelopen en zo de mensen ontmoet."

Soemar-Huur wil niet zeggen dat zij gereed is voor de functie van parlementariër. Ze zegt dat het leven je leidt naar een bepaalde richting en dat je je gaandeweg gereed maakt. Ze zal zich in het huis van het volk vooral inzetten voor huisvesting en ondernemerschap. "Met name Sunnypoint (wat betreft huisvestingsvraagstuk, … red.). Ik heb daar de meeste stemmen behaald, dus je gaat ervan uit dat men iets van je verwacht."

Het aankomende DNA-lid merkt op dat er potentie is in Wanica voor ondernemerschap en wil dat helpen stimuleren. Ze verzekert geen arrogante houding te zullen aannemen wanneer zij in de functie komt. "Politiek is een wipplank, het moment dat je terugvalt zijn het dezelfde mensen die je zullen opvangen, dus efu yu drai yu baka gi den, den o lusu yu trowe."

Eskak is "in zekere zin" wel teleurgesteld dat hij de zetel heeft gemist, maar hij is niet ontmoedigd. "Het is een teken dat ik mij harder moet inzetten en intensiever in contact moet blijven met het volk."

Hij is dankbaar voor degenen die op hem hebben gestemd en ziet dit als blijk van vertrouwen. De lijsttrekker is vooral dankbaar dat ruim achtduizend mensen in Wanica voor de PL hebben gekozen. Eskak zal zich samen met de partij blijven inzetten voor de noden van het volk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina