Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eén positief geval bij

Eén positief geval bij

03/06/2020 17:46 - Van onze redactie

Eén positief geval bij

 

PARAMARIBO - Woensdag is er één Covid-19-besmetting bijgekomen in Suriname. De teller staat daardoor op 45 active cases en totaal 55 positieve gevallen.

In verband met de flinke stijging van Covid-19-besmettingen, vooral in het weekend, heeft de regering besloten vanaf donderdagavond zes uur een totaal lockdown af te kondigen. Die loopt tot en met 12 juni zes uur 's morgens.

In een statement zei vicepresident Ashwin Adhin eerder woensdagmiddag dat het einde van de stijging van besmette personen "voorlopig nog niet in zicht" is. "Suriname volgt, net als alle andere landen, de zogenaamde curve van besmettingen. Dat wil zeggen dat de komende dagen nog meer mensen ziek zullen worden."

In deze fase van total lockdown geldt volgens de vicepresident dat iedereen thuis moet blijven en dat alle niet-essentiële ondernemingen moeten sluiten. Auto's mogen maximaal twee inzittenden hebben, taxi's mogen maximaal twee passagiers vervoeren.

De regering heeft wel bepaald dat supermarkten, kleine groentestands, bakkerijen, slagerijen, afhaalservices van restaurants, apotheken en benzinestations open mogen zijn van acht uur 's morgens tot vijf uur 's middags. "Hamsteren is dus niet nodig", benadrukte Adhin.

De vicepresident onderstreepte dat de Covid-19-maatregelen er niet zijn om burgers onaangenaam te zijn. "Maar er staan letterlijk levens op het spel", waarschuwde hij. "Wij zullen daarom niet schromen om in te grijpen indien er handelingen worden geconstateerd die anderen in gevaar brengen."

De total lockdown geldt voorlopig voor één week. In die periode denkt de regering dat de verschillende diensten de kans hebben om het virus te lokaliseren, isoleren, behandelen en spreiding in te dammen. "Laten wij in gebed gaan en om kracht en wijsheid vragen", riep hij tenslotte op.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina