Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Contante betalingen uit noodfonds on hold

Contante betalingen uit noodfonds on hold

03/06/2020 19:06 - Arjen Stikvoort

Sozavo-directeur Angela Salmo.

Sozavo-directeur Angela Salmo. Foto: NII  

PARAMARIBO - Alle contante betalingen aan peuterscholen en crèches, de Algemene Kinderbijslag, mensen met een beperking en de sociaal zwakke huishoudens uit het Covid-19-noodfonds zijn door de code rood-situatie tijdelijk ‘on hold’ gezet. Dat zegt Angela Salmo, directeur van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo).

Het ministerie probeert alle bankrekeningnummers te achterhalen van zij die moeten ontvangen, zodat de digitale betalingen door kunnen gaan. De mensen die geen bankrekening hebben, hoeven zich geen zorgen te maken, zegt Salmo. "Na deze periode krijgen zij alsnog de steun." De registraties en screenings voor diegenen die in aanmerking willen komen voor steun uit het noodfonds, gaan wel gewoon door, meent de directeur.

Door de geringe capaciteit aan mankracht en het beperkt aantal opvangplaatsen voor de Covid-19 gevallen gaan alle repatriëringsvluchten voorlopig niet door. "We moeten alle beschikbare ruimte vrij houden om alle besmette personen op te kunnen vangen", aldus Daniëlle Veira, directeur Nationale Veiligheid.

Het toenemende aantal besmettingen trekt een wissel op de veiligheidsdiensten en het ministerie van Volksgezondheid. "We voeren repatriëringsvluchten alleen uit als we er ready voor zijn. Dat betekent dat we dan plekken hebben, de gezondheidssituatie van dien aard is dat het veilig is en er voldoende capaciteit is."

Cleopatra Jessurun, directeur van Volksgezondheid, zegt dat de BOG-hotline deze dagen roodgloeiend is. "Echter, we krijgen nog steeds 50 procent prank calls ofwel mismeldingen binnen. Dat put onze mensen heel erg uit als ze elke keer voor een prank moeten uitrijden. Ik vraag de burgerij dan ook dit serieus te nemen en onze mensen niet moe te maken alvorens ze naar een echte call moeten gaan", stelt een bezorgde Jessurun.-.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina