Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: COVID-19 team adviseert full lockdown

BREAKING: Full lockdown tot 12 juni

03/06/2020 13:09 - Ivan Cairo

BREAKING: Full lockdown tot 12 juni

Foto: vecteezy.com  

PARAMARIBO - Het COVID-19 Managementteam heeft president Desi Bouterse geadviseerd een full lockdown af te kondigen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te beteugelen. In een brief aan het staatshoofd wordt een "complete afsluiting" geadviseerd "waarbij de samenleving alleen voor dringende dan wel noodzakelijke redenen zich op de openbare weg mag begeven".

"Door de bevolking zoveel als mogelijk thuis te laten blijven worden de gezondheidsdiensten in de gelegenheid gesteld de verspreiding van het virus te detecteren, te behandelen en in te dammen", schrijft Danielle Veira voorzitter van het managementteam in de brief dinsdag aan de president. De full lock down van 1 x 24 uur op het totale grondgebied zal woensdagavond 18.00 uur moeten ingaan en voorlopig duren tot 09 juni 18.00 uur.

De regering heeft evenwel besloten de lockdown van 4 juni tot 12 juni te handhaven. Zo zei vicepresident Ashwin Adhin die in plaats van de president de mededelingen heeft gedaan. Nadrukkelijk wordt door het managementteam aangegeven dat activiteiten van sportscholen, publieke sportactiviteiten, cafe's en clubs, casino's en andere vermakelijkheidsgelegenheden verboden dienen te worden.

Maar ook openbare en prive-feestjes, publieke en openbare ontspanningsoorden, contactberoepen zoals massagesalons, kapperszaken en beauty salons moeten dicht. Ook het openbaar vervoer zal in de ban moeten met uitzondering van het taxiwezen waarbij maximaal twee klanten per voertuig getransporteerd mogen worden.

Financiele instellingen moeten ook dicht en pompstations alleen open voor verkoop van brandstof en smeermiddelen onder stricte openingstijden. Strategische economische bedrijven en erkende mediahuizen mogen openblijven na dispensatie te hebben verkregen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina