Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Westgrens mogelijk grotere bron van gevaar'

'Westgrens mogelijk grotere bron van gevaar'

02/06/2020 10:03 - Ivan Cairo

'Westgrens mogelijk grotere bron van gevaar'

Rachied Doekhie waarschuwt voor de toestanden bij de westgrens. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - Maandag is er een recordaantal van 21 nieuwe coronagevallen in één dag geregistreerd. In Suriname zijn er nu 34 actieve gevallen en in totaal - vanaf 13 maart - 44 besmettingen geregistreerd. Met de recente golf besmettingen waarbij de bron onbekend is, is er nu sprake van lokale verspreiding.

"Ondanks dat de grenzen gesloten waren, hebben individuen ons doelbewust, tegen alle regels in, in groot gevaar gebracht. Waarbij wij nu van de dorpen in het oosten, tot in de stad, en het verre binnenland te maken hebben met de gevolgen van deze grove onverantwoordelijkheid. Het voorlopig veldonderzoek wijst uit dat de nieuwe gevallen voornamelijk te herleiden zijn tot het oostelijk deel van ons land", aldus het staatshoofd.

NDP-assembleelid Rachied Doekhie stelt tegenover de Ware Tijd dat al wekenlang gebabbeld wordt, de autoriteiten zich voornamelijk richten op de oostgrens, terwijl de westgrens mogelijk een nog grotere bron van gevaar is. Hij merkt op dat dagelijks talrijke personen illegaal vanuit Guyana over de rivier worden aangevoerd of er naartoe worden gebracht. Per persoon strijken boothouders die deze transporten uitvoeren SRD 250 op.

Ook horecagelegenheden storen zich aan God noch gebod, zegt de politicus en maken mensen met avondpasjes van het NCCR er misbruik van. "Allerlei poepejantjes hebben pasjes. Die dingen moeten onmiddellijk worden ingetrokken." Doekhie geeft aan dat onlangs enkele tieners door de politie in Nickerie zijn aangehouden nadat de avondklok was ingegaan. Zij transporteerden enkele buitenlandse hoertjes van Nieuw-Nickerie toen ze staande werden gehouden.

Het onderzoek zou hebben uitgewezen dat de jongens pasjes van NCCR hadden. Zij werden door de politie heengezonden. Volgens de parlementariër zouden tientallen personen over avondpasjes beschikken zonder dat daartoe een grondige reden voor is. Maandagavond had de leiding van het NCCR nog niet gereageerd op vragen van de Ware Tijd over deze kwestie. Doekhie zegt een aantal van de misstanden al onder de aandacht van minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, te hebben gebracht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina