Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Virtuele conferentie vraagt aandacht voor oceanen

Virtuele conferentie vraagt aandacht voor oceanen

02/06/2020 00:00 - Amanda Palis

Met deze reuzen opblaasbare walvis vraagt Green Heritage Fund Suriname al enkele jaren aandacht voor de oceanen.

Met deze reuzen opblaasbare walvis vraagt Green Heritage Fund Suriname al enkele jaren aandacht voor de oceanen. Foto: GHFS  

PARAMARIBO - In het kader van Wereld Oceaandag die wereldwijd op 8 juni wordt herdacht, zal Green Heritage Fund Suriname (GHFS) een virtuele oceaanconferentie organiseren. Door de huidige coronasituatie heeft Monique Pool, voorzitter van de stichting, een digitale draai gegeven aan de 'March for the Ocean'. "De voorgaande twee jaar is er altijd een loop georganiseerd rondom Wereld Oceaandag, maar gezien de omstandigheden in het land met het coronavirus, gaan we ons moeten aanpassen", merkt Pool op.

Met de virtuele conferentie hoopt ze toch nog aandacht te vragen voor de status van de oceanen. "Het is een unieke gelegenheid om meer te leren over het leven in onze oceanen. We hebben ervoor gezorgd dat we deskundigen hebben die ons zullen vertellen over de vissen, zeeschildpadden en plastiek in onze oceaan", zegt Pool.

De virtuele conferentie wordt zaterdag gehouden. Marijke de Boer, mariene bioloog uit Nederland, ornitholoog (vogelkundige) Serena Ramcharan en andere wetenschappers zullen daarbij informatie verschaffen. Met het oog op de mogelijke offshoreactiviteiten van Staatsolie en haar partners hoopt Pool de samenleving zoveel mogelijk informatie te verschaffen over het belang van een 'gezonde' oceaan.

Ze denkt vooral aan de gemeenschappen in Nickerie, "Want als de geplande offshoreactiviteiten zullen plaatsvinden, zal Nickerie een levendig stadje worden. Daarom is het belangrijk om vooral de mensen in dit district te vertellen waarom bescherming van onze oceaan zo belangrijk is. We leven er toch allemaal van", merkt Pool op.

Voorlichten is een heel proces waar GHFS al jaren mee bezig is. "Je ziet dat jongeren veel interesse hebben als wij ze vertellen over het boekje van onze oceaan dat door Marijke de Boer is geschreven. En er zelfs een carrière in zoeken, wat we natuurlijk heel hard nodig hebben", zegt Pool.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina