Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dc's Sipaliwini in quarantaine

Verkiezingswerkzaamheden mogelijk door collega’s voortgezet

02/06/2020 01:58 - Jason Pinas

Verkiezingswerkzaamheden mogelijk door collega’s voortgezet

Dc Malonti en haar collega's van Sipaliwini zijn allemaal in quarantaine. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De openbare vergadering waarbij de officiële verkiezingsresultaten van kiesdistrict Sipaliwini worden gepubliceerd, zal waarschijnlijk niet door districtscommissaris en voorzitter van het hoofdstembureau Margretha Malonti worden geleid. Dit omdat ze samen met overige collega’s van Sipaliwini August Bado (ressort Tapanahony), Trees Cirino (Coeroeni), Humphrey Jeroe (Boven-Suriname), Joanna Aroepa (Kabalebo) en Ludwig Mettendaf (Boven Coppename) al enkele dagen in thuisquarantaine zijn. De dc’s moesten verplicht thuis blijven nadat bekend werd dat Yvonne Pinas, districtscommissaris van ressort Matawai, positief is getest op het nieuwe coronavirus.

Volgens planning zou de openbare vergadering gisteren gehouden worden. Echter, door de veranderde situatie is alles voorlopig stopgezet. Om geen grote achterstand te hebben wordt volgens Malonti uitgekeken naar andere collega's om het werk verder te trekken. "Er zijn andere dc's die van ons kunnen overnemen en die mogelijkheid zijn we nu bezig te bekijken", legt ze uit. Het hoofdstembureau van Sipaliwini is klaar met tellen. Volgens Malonti waren ze bezig met de voorbereidingen van de openbare vergadering. De dc wil voorlopig nog geen namen noemen wanneer wordt gevraagd wie belast wordt met de leiding van dit hoofdstembureau. Wanneer de vergadering gehouden zal worden is ook niet bekend.

Hoewel Mettendaf geen gezondheidsklachten heeft, staat hij volledig achter het besluit om de dc's in quarantaine te plaatsen. "Toen ik het hoorde heb ik contact gemaakt met het BOG. Ik moest een paar vragen beantwoorden en daarna vroeg ik of ze mij kunnen swappen. Dat was niet nodig want ik had geen griepverschijnselen", vertelt de burgervader. Sinds die tijd zit hij in thuisquarantaine. "Ik voel me helemaal niet ziek", benadrukt Mettendaf. Hij wacht op verdere instructies van Malonti, die ook deken van de dc's is. Laatstgenoemde zegt ook geen klachten te hebben. Maar, ze vindt het wel noodzakelijk zich te houden aan de protocollen die voor iedereen gelden. "Het is een noodzaak. Dus we moeten meewerken", benadrukt Malonti.-.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina