Registreren | Inloggen       Colofon
  •  

COLUMN: Advies?

02/06/2020 14:00 - Rozengeur

COLUMN: Advies?

Gerold Rozenblad  

Weet je, ik had deze ruimte willen gebruiken om een hartig woordje te wisselen met Chan. Om hem en de mensen in de winnaarscirkel erop te wijzen dat hun succes voor een goed deel gestoeld is op het feit dat wij (terecht) weer eens tegen iets gestemd hebben. En dat zij hun stinkende best zullen moeten doen om die overwaardering die de opponent hen in handen heeft geduwd waar te maken.

Ik zou hem erop wijzen dat die eerste persconferentie daar geen goede voorbode van is. Weinig concreets, waarbij het weinige concrete je juist achter de oren doet krabben. Een nieuw ministerie, met als klap op de vuurpijl een overtuigde Greg die verklaarde dat de top van het departement voor een deel zou moeten bestaan uit mensen afkomstig van Staatsolie. We moeten nog beleven wie het riante loon van de oliemaatschappij zal opgeven voor lanti moni. Het zou van enorme vaderlandsliefde getuigen, waarbij mensen hun eigen belang behoorlijk op de achtergrond plaatsen ten voordele van de nationale agenda.

En precies in de kringen van Chan zien wij het omgekeerde. Somo! Ik zou Chan vragen of echt niemand die 77-jarige erop kon wijzen dat gaan voor het ministerschap onkan is. Een man die aan het eind van zijn zittingsperiode 82 zal zijn. En ik geloof de man op zijn woord dat fysiek alles aan hem nog werkt, maar begin mij in gemoede af te vragen of mentaal bij Somo alles nog goed functioneert. Of het niet behalen van een assembleezetel op die manier gecompenseerd moest worden. Dan vraag je je af welk belang prevaleert.

Deze zaken en nog wat andere noten die ik op mijn zang heb, wilde ik uitgebreid aan Chan voorleggen. Maar toen begon het te regenen. COVID-gevallen. Ik heb recent twee columns achtereen erop gewezen dat willen wij naar het nieuwe normaal, we er niet aan zullen ontkomen om in het dagelijks leven met mondkapjes te zullen moeten voortbewegen. Stilletjes had ik gehoopt op mijn eigen ongelijk, toen ik wees op de omvang die een nieuwe uitbraak zou hebben bij het uitblijven van algemeen gebruik hiervan. Helaas. We zijn massaal gelopen in de valstrik van het onzichtbare monster. En zijn we terug naar af. Met als enig verschil het advies mondkapjes aan te doen. Advies?

De maatregelen die de president gisteren aankondigde houden in principe in dat slechts de handelszaken geopend zullen zijn. Zoals vanouds.Ik hoop dat die het advies in de wind slaan. Alleen om draconischer bezig te zijn. Dat zij allen aan de deur het opschrift plaatsen dat wie geen mondkapje op heeft niet gewenst is. Voor zover de ernst van de zaak nog niet tot eenieder is doorgedrongen, zal het mogelijk de eerste dagen tot gehaal en getrek leiden.Maar een andere uitweg schijnt er niet te zijn. Wie geen mondkapje op wil, mag op straat lanterfanten. Echter, wie in de buurt van anderen wil komen, moet ertoe gedwongen worden. Hopelijk zie ik u allen ingaande vandaag met uw kapje op. Oja, ik heb bemerkt dat los van het medisch voordeel, het nog een plus heeft: het ontneemt je de lust tot oeverloos geklets!

roziegeur@gmail.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina