Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 's Lands draait versoepeling terug

's Lands draait versoepeling terug

01/06/2020 00:00 - Van onze redactie

's Lands draait versoepeling terug

Foto: FB 's Lands Hospitaal  

PARAMARIBO - 's Lands Hospitaal speelt in op het afkondigen van code rood door het ministerie van Volksgezondheid in verband met het nieuwe coronavirus. Vanaf 1 juni is de versoepeling niet meer geldig. Soenita Nannan Panday-Gopisingh, medisch directeur van het ziekenhuis, zegt dat de eerder ingestelde strenge maatregelen weer van kracht zijn.

Eén daarvan is dat vanaf maandag alle reguliere poliklinische afspraken zijn uitgesteld. Patiënten zullen worden gebeld of kunnen zelf bellen. In overleg met de specialisten is bepaald dat medische ingrepen die niet dringend zijn niet zullen worden uitgevoerd. "In geval van spoed of niet uit te stellen behandelingen zal de huisarts eerst telefonisch overleg moeten plegen met de specialist", aldus de leiding van 's Lands.

Per patiënt zal slechts één begeleider worden toegelaten. Ook bij ziekenbezoek zal er zowel 's morgens als 's middags een restrictie zijn van één persoon per patiënt. Benadrukt wordt dat daarvoor alleen de hoofdingang aan de Tourtonnelaan toegankelijk is.

Het ziekenhuis zal de chronische zorg normaal continueren. Daartoe worden gerekend het ophalen van recepten, zwangerenzorg en het vaccinatiespreekuur. Het laboratorium en de afdeling radiologie zullen slechts open zijn voor dringende onderzoeken, maar ook daarbij zal de inbreng van de specialist bepalend zijn.

In het schrijven doet Nannan Panday-Gopisingh een beroep op de samenleving om zich niet onnodig naar het ziekenhuis te begeven. Is bezoek aan 's Lands noodzakelijk dan moeten de hygiënische en social distancing-maatregelen strikt worden nageleefd. "Wij moeten met zijn allen nog meer bijdragen om verspreiding van het virus te voorkomen", aldus de medisch directeur. "Samen kunnen wij onszelf en elkaar beschermen tegen het virus."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina